OD "FACEBOOK EPIDEMIOLOGA" DO ZDRAVNIKA: Potrč zdaj deli že zdravstvene nasvete (VIDEO)

Slovenija

Marko Potrč, nekdanji televizijski voditelj, "Facebook epidemiolog" in novopečeni uvoznik prehranskih dopolnil se je na svojem Facebook profilu ponovno oglasil, tokrat kar med vožnjo na sobnem kolesu. Zmotili so ga naslovi v nekaterih domačih medijih, zato je s svojimi sledilci delil nekaj "zdravstvenih" nasvetov.

"Moram povedati, da sem se pred dnevi kar nasmejal, ko sem videl naslove v medijih 'Zboleli so estradniki'. Kaj to dokazuje? A je kdo rekel, da ne moreš zboleti? Človek je od nekdaj lahko zbolel. Ampak dokler lahko ozdravi, dokler je to v mejah normale, je vse okej," pripoveduje uvodoma in pojasnjuje, da je bil pred dnevi tudi sam bolan.

Kot opisuje, je občutil ščemenje v grlu, rahlo napete oči, imel je podočnjake. "Ampak v teh primerih imam jaz vsako leto poseben protokol, zato ker vsako leto v tem letnem času pride nek trenutek, ko čutiš, da se nekaj kuha. Še posebej če si rad na kolesu, prepoten, pa potem po senci rad pelješ hitro. Ali pa virus, karkoli," nadaljuje.

Ob tem pa je delil tudi svoje 'zdravstvene nasvete'. Njegov "protokol" je, da poveča dozo C vitamina do približno 3000 miligramov na dan, prve tri dni pa poveča še dozo cinka do 50 miligramov na dan. Ostale vitamine jemlje kot običajno. Temu je povsem oglaševalsko priložil tudi fotografijo tistih vitaminov, ki jih sam uvaža iz Švedske in pripisal, da je prav ta C vitamin "zdaj dodatno znižan". Kot zatrjuje, je prav ta C vitamin "nesporen zmagovalec, če gledamo razmerje med kakovostjo, količino in ceno".

V nadaljevanju je pokazal tudi video drugega dne njegove obolelosti in še enkrat poudaril, da bo nadaljeval s svojim "protokolom". Štiri dni pozneje pa je, kot navaja, "vse spet normalno" in "nazaj v dobro znani rutini".

"Bolezen je sestavni del življenja. Dokler gre za bolezen, po kateri lahko normalno ozdraviš, je to vse okej. Dragi mediji, nehajte delati dramo. Ja, mi imamo res prehranska dopolnila, ampak jaz jih uživam že od vedno. To ne spremeni dejstva, da lahko pomagajo in to v zelo veliki meri. Pa tudi aktiven način življenja," je zaključil.

IZ BOLEČEGA GRLA, POLNEGA NOSU IN GLAVOBOLA SE DELA DRAMO Se spomnite časov, ko so se ženske rade pohecale na račun moških, da je za moške prehlad konec sveta? Ko so želele pokazati, da one prehlad odpravijo z levo roko in da te stvari prenesejo bolje kot moški, ker to pa res ni nič takšnega. Ah ja... stari dobri časi. In spet, govorim o prehladu kot ga doživi velika, velika večina, ne o kakšnih zapletih itd. Ker tudi to obstaja že od nekdaj. Pod kožo smo (zaenkrat še) vsi enaki in to hkrati pomeni tudi, da (zaenkrat še) lahko vsi doživimo boleče grlo, poln nos, glavobol ... prehlad po domače. Tako je že dolgo vrsto let skozi vso zgodovino človeka in verjetno tudi še kar nekaj časa bo. A iz tega se danes dela pravi tabu. Čeprav... le tako dolgo, dokler se nanaša na aktualnega »zlodeja«, ki ima v imenu devetnajstko. Ali pa dokler lahko medij iz tega naredi masten naslov. V smislu »Vidite, ona je tudi zbolela! Pa je celo bila na pro-tes.tih!« Ob tem sem se res na glas nasmejal. Kakšna povezava je to? A ljudje, ki so bili na ulici trdijo, da je prehlad laž? To ne obstaja? Kakšna neumnost... Skoraj vsi to doživimo kdaj v prehodnih obdobjih. Seveda tudi mi, ki bolj pogosto treniramo. Še posebej mi, pravzaprav. V tem prehodnem obdobju je malce težje včasih zadeti prava oblačila, pa prepoten prideš v senco, morda še piha in nasploh je tvoj sistem po napornem treningu malce manj odporen. Vprašanje pa je, kako se proti temu borimo oziroma to ustavimo. Ni velika znanost. Zato ne razumem te drame v medijih. No, če ste mnenja, da koristnih stvari ne bi smel deliti s širšim krogom (recimo, kaj naredim jaz, da ustavim razvoj prehlada v dolgotrajnejšo, ali večjo težavo, ali pa o kakšnih izdelkih povezanih s tem ter ugodnostmi), vas seveda ne silim k ogledu videa. Pojdite naprej. Je pa vsekakor vse na mestu in lahko koristi. Prav videu je tudi dokaz za to. p.s.: Namerno ne bom o včerajšnjem dogajanju, ker me pa glede tega postaja resno strah. Otroci, starostniki, ljudje brez izjem, v dimu, solzah in strahu. V imenu koga? Menim, da so to teme, katerim se bodo resno morali posvetiti odgovorni, poklicani za to. To počasi prestopa meje fb debate. Pravzaprav jih je že zdavnaj.

Objavil/a Marko Potrč dne Torek, 05. oktober 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  06 .10. 2021 ob  18: 46
-12
Kaj psiho misliš, da te tvoje vsiljive reklame pri vseh novicah kao ZA referendum res delujejo? Če sem bil prej v dvomih, bi zdaj šel PROTI na referendum. Drugače pa ne glede na mnenje o Popoviču, sem proti jasno.
 |  06 .10. 2021 ob  17: 38


Pogoji PCT na Referendumu niso potrebni!
Glasujmo ZA
❤️❤️❤️❤️❤️
PROTI Uničevanju
PROTI BORISU LOPOVIČU in njegovim tajkunom
PROTI Dragim stanovanjem za bogate tujce
PROTI Nepotrebnim montažnim garažam
PROTI Nesnagi in smradu vsepovsod
PROTI Neučinkovitosti
PROTI Nesposobnosti
PROTI Lenobi
PROTI Nerazvoju Kopra in celotne MOK
PROTI Podražitvi vrtcev
PROTI Podražitvi vode
PROTI Podražitvi komunalnih položnic
PROTI ………….
Gremo vsi na Referendum in dajmo svoj odločen glas
ZA
in s tem ohranimo prihodnost vseh nas, naših otrok in vnukov!!!
❤️❤️❤️❤️❤️

vseved |  06 .10. 2021 ob  17: 20
@obala1, škoda besed. V nedeljo na referendum,glasuješ za in utišaš Popoviča.
Obala1 |  06 .10. 2021 ob  15: 04
Zakaj Popo ne dovoli pod svojimi clanki komentarjev? In zakaj je on dal Mandariću takrat zeleno luc za stanovanja ? Tukaj se gre za ro kdo bo kasiral, In ko vidi, da on In Opankar ne ništa imela nic od tega on bi zdaj park :-)
Administrator ma va cagar
Martin Kacur |  06 .10. 2021 ob  14: 46
Kaj je blo zanj ko fakebook 6 ur ni delafakebook l.
pinkopalinko |  06 .10. 2021 ob  14: 42
Po vsakdanji dozi nosonjotovih nasvetov o tem, kako naj volimo, bomo odslej deležni tudi vsakodnevnih zdravstvenih nasvetov dr. potrča.
Fritla |  06 .10. 2021 ob  14: 15
10
Potrč je trokrat skrivnosten in ne izda za kaj je zbolel.
Lahko je običajen prehlad, za kar pa res ne rabi takega predavanja o butastih tabletah.
Mislim pa, da hoče na prikrit način postaviti dvom, da je kao zbolel za covid in on lahko s parom magičnih vitaminskih tablet takoj ozdravi.
Ke mižerja od reklame.
Naj raje pove kje sploh ima sedež njegovo podjetje, ker na spletni strani je samo ena telefonska številka in email.
Samo podjetje pa je registrirano v nekem malem "skladišču" v Mariboru.

ojoj |  06 .10. 2021 ob  13: 19
-6
Https://www.odpriteoci.si/post/dokazi-o-načrtovani-pandemiji-plandemiji-slovenija-je-že-2017-kupovala-pcr-teste-in-ostalo

@damian, si morda mislil na to epidemijo?
damian |  06 .10. 2021 ob  12: 00
16
lili epidemije ni in celi svet je mona ti pa pametna
damian |  06 .10. 2021 ob  11: 58
13
Epidemiolog dei miei stivali namesto nadomestne kemije tabletke sirupe in prahe pridi na obalo pojest malo pristnega in zdravega in daj mir
Lili |  06 .10. 2021 ob  11: 53
-19
Novica od konca julija je, da v Ameriki bodo v uporabi PCR testi LE DO KONCA LETA. So jih prepovedali, zaradi tega, ker niso verodostojni. Mi pa štejemo obolele po tem testu in še ga delamo s 42 in več sekvencami, čeprav je WHO določil max 25 sekvenc. In na podlagi tega postavljamo OMEJTIVE. To je realnost in zaradi tega ljudje protestirajo. Ne zaradi Stevanoviča in podobnih fičfiričev. Ker je vse skupaj skrajno čudno. Silijo v cepljenje, čeprav pandemije ni, WHO je spremenila definicijo imunosti še pred pandemijo, cepiva, ki puščajo posledice, da ne govorimo o tem, da morijo, da cepiva to niso, ker ne zaščitijo pred okužbo in pred prenosom, da so bila dana v uporabo samo kot zasilno sredstvo, da je ta nov način priprave cepiva eksperiment, itd, itd, itd. In vtipkajte v mr.Goolge EVENT201. Vse so predvideli in splanirali in tega niti ne skrivajo.
vseved |  06 .10. 2021 ob  11: 45
11
Takih profiterjev je ogromno in dobro služijo na račun zavedenih. Po moje so vsi tej goreči nasprotniki cepljenja ala@ manemebasat,Fritta, Obala1,... dobro profitirali v času epidemije.
1