OD DANES CENEJŠE TANKANJE: Bencin in dizel precej navzdol

Slovenija

Regulirani pogonski gorivi, neosvinčeni 95-oktanski bencin in dizelsko gorivo, sta se na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest z današnjim dnem precej pocenili. Liter bencina je cenejši za pet centov in stane 1,269 evra, dizelsko gorivo pa se je pocenilo za 1,7 centa na 1,340 evra na liter, je objavilo gospodarsko ministrstvo.Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane. Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Cene bencina in dizla so se oktobra gibale na najvišjih ravneh v zadnjih nekaj letih. Tokrat se bo bencin pocenil tretjič, dizelsko gorivo pa drugič zapored.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
benzzinD |  21 .11. 2018 ob  08: 57
Enostavno so hlačam prišili še en žep. Za eure
KAJPAJAZVEM |  20 .11. 2018 ob  09: 38
Pred dvema letoma je bil sodček nafte na svetovni borzi 140$ in je bilo za 50 litrov goriva potrebno plačati približno 41€.
Sedaj trenutno je okoli 97$ in stane isti tank goriva okoli 62€.

Matematiki in privrženci nove vlade na dan z razlagami in teorijami.