OČITNO SE JE ŽELEL NADIHATI "SVEŽEGA ZRAKA": In to ni bila edina neprimerna vožnja po predoru Markovec v minulem vikendu (FOTO)

Kronika

Poletje je čas sproščenosti in dopustniških vragolij, a nekatere, predvsem, če jih izvajamo na cesti, znajo biti izredno nevarne tako za "izvajalca" kot ostale udeležence v prometu. Bralec je tako denimo včeraj okoli 15. ure pred predorom Markovec v smeri proti Kopru v objektiv ujel moškega, ki je pri odprtem oknu sedel na sovoznikovih vratih. V tako nevarnem položaju naj bi se peljal skozi cel predor.

Sodeč po današnjem poročilu Policijske uprave (PU) Koper policisti o dogodku niso bili obveščeni. Na koprsko PU smo sicer naslovili še nekaj dodatnih vprašanj, med drugim, kakšno globo dobi oseba, ki jo ujamejo pri takšni vožnji, a nam na naša vprašanja še niso odgovorili.

So pa koprski policisti v soboto obravnavali drugo nezanesljivo vožnjo skozi predor Markovec, prav tako v smeri proti Kopru. Policisti so ustavili 60-letnega voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,84 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V noči na soboto, ob 1.48, pa so dobili obvestilo, da po cesti od Strunjana proti Izoli močno vijuga avto. Policisti so ustavili 48-letno državljanko Ukrajine, ki prebiva v Sloveniji. Odklonila je preizkus alkoholiziranosti. Izdan ji je bil plačilni nalog, ker ni vozila po desnem prometnem pasu, ni vozila po sredini prometnega pasu, ker je vozila preko polne črte in ni ustavila na znake policista. Ukrajinka se je poleg tega tudi nedostojno vedla do uradne osebe in ni upoštevala ukazov. Sledi ji obdolžilni predlog zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti, so zapisali na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  02 .08. 2021 ob  19: 03
10
Tipičen predstavnik populacije foreštov . Bolj znani kot govedo.
Ištrijan |  02 .08. 2021 ob  14: 34
14
Človek se nikoli ne more načudit kako uspejo gor paludarji sproducirat tolkšen koncetrat imbecilizma?!