OČE UROŠA BLAŽIĆA IMEL NA SEBI ZAŠČITNI JOPIČ: Sorodniki žrtev so morilca napadli (FOTO, VIDEO)

Kronika

Radiša Blažić, oče obtoženega Uroša Blažića, je bil danes prvič v javnosti viden s svojim sinom po več kot letu dni, ko so ju ob strogi varnostni spremljavi pripeljali na Višje sodišče v Smederevu. Blažića sta oba nosila zaščitni jopič ter imela lisice na rokah in nogah, kar je dodatno poudarilo resnost primera in visoko varnostno tveganje, ki spremlja ta primer.

Ko sta Blažića vstopila v sodno dvorano, je nastal popoln kaos. Oče enega od žrtev, Dalibora Todorovića, je vpil: "Ubil mi je sina! Ubil mi je sina!" Da bi se izognili nadaljnjim incidentom, so stražarji takoj odstranili Blažića in ju vrnili v pripor.

Danes je bil prvič po več kot letu dni Uroš Blažić viden v javnosti, skupaj s svojim očetom. Njuna podoba v sodni dvorani je bila dramatična - hodila sta drug za drugim, oba z zaščitnim jopičem in z lisicami na rokah ter nogah. To je bil trenutek, ki je pritegnil pozornost vseh prisotnih in še enkrat opozoril na resnost obtožb, s katerimi se sooča Uroš Blažić, ki je ubil devet mladih ljudi, še dvanajst pa ranil.

Oče Dalibora Todorovića je poskušal fizično obračunati z Urošem Blažićem, pri tem pa, kot omenjeno, vpil: "Ubil mi je sina! Ubil mi je sina!" Varnostniki so ga morali obvladati in odstraniti iz dvorane, da bi preprečili nadaljnje nasilje. Tudi mati ubitega Milana Panića je v sodni dvorani kričala: "Ustrelil mi je sina in hčerko!"

Sojenje Urošu Blažiću se bo nadaljevalo na Specijalnem sodišču v Beogradu zaradi varnostnih razlogov. Njegov odvetnik Nebojša Perović je izrazil svoje stališče glede premestitve sojenja v prestolnico in poudaril, da bo varnost na prvem mestu, poroča Telegraf.rs.

Incidenti, ki so zaznamovali današnji dan v Smederevu, so ponovno odprli razpravo o varnostnih ukrepih in zaščiti tako obtožencev kot tudi žrtev in njihovih družin. Varnostni organi so zagotovili, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da bi preprečili nadaljnje incidente in zagotovili pravično sojenje.

Za današnji pripravljalni narok je bilo pričakovano, da bosta pričala tudi Blažićev oče in stric. Člani družin ubitih in ranjenih so prišli pred sodišče, oblečeni v majice s podobami žrtev masakra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija