OBTOŽENI NA SOJENJU ZARADI GROŽENJ JANŠI NA PROTESTIH: "To je bil le šov za medije"

Kronika

Na ljubljanskem okrajnem sodišču se je danes začela glavna obravnava v sojenju Ludviku Tomšiču zaradi domnevnih groženj nekdanjemu predsedniku vlade Janezu Janši. Obtoženi Tomšič je izpostavil, da ima zdravstvene težave, Janša pa je ocenil, da je bila grožnja Tomšiča, ki je na shodu februarja 2020 vpil "Ubij Janšo", zelo realna.

Na ljubljanskem okrajnem sodišču sta se danes soočila prvak opozicije Janez Janša in obtoženi Ludvik Tomšič, ki mu tožilstvo očita kaznivo dejanje grožnje. Tomšič naj bi omenjeno kaznivo dejanje storil februarja 2020, ko je na shodu Brez strahu-proti koaliciji sovraštva v centru Ljubljane pozival "Ubij Janšo". To je bilo v času, ko je prvak opozicije sestavljal vlado, posnetek s Tomšičevim pozivom pa je kasneje prišel v javnost.

Obtoženi Tomšič je sodišču povedal, da ima zdravstvene težave, na vprašanje zagovornice Tatjane Sitar, ali je imel s svojimi pozivi namen pri Janši vzbuditi strah, da ga bo ubil, pa je odgovoril, da je bil to le šov za medije. Kot je dejal, je bilo na shodu kot na nogometni tekmi, podobno kot on sam so na shodu vzklikali tudi drugi, je dejal. "Na protestu je bilo 500 plakatov, na katerih je pisalo Smrt janšizmu," je povedal med drugim. Večkrat je poudaril tudi, da se mora zaradi zdravstvenih težav ukvarjati predvsem sam s sabo.

Janša, ki je danes nastopil kot priča, je poudaril, da Tomšičeva grožnja ni bila edina, ki je bila izrečena zoper njega, je pa bila posneta in predvajana, zato so jo videli tudi njegova družina in otroci, kar ni minilo brez posledic. "Zame to ni bil velik šok, je pa bil za otroka, ki sta me spraševala, ali me bodo ubili," je dejal. Poudaril je tudi, da so bili pozivi k njegovi smrti pogosto del tedanjih protestov.

Na predobravnavnem naroku je obramba predlagala, da se zaradi zdravstvenega stanja obtoženega imenuje izvedenca psihiatrične stroke, čemur je sodišče danes ugodilo.

Naslednja obravnava je razpisana za 23. maj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  05 .04. 2023 ob  16: 06
haha, najbrž je bil poslan, da lahko janez jokca....smo že dostikrat videli ( pisma, metki, napadi....)
Stric iz ozadja |  05 .04. 2023 ob  07: 30
-10
Sami komiji na tem portalu, razen "svetlih" izjem.
@Ziga: Govora je o enem osebku, in ni namenjen primerjave s komerkoli. Tip, ki je kričal "Ubi Janšo!", je pičkica in pika. Govno največje sorte. Ko bo JJ na tapeti ali kdo drug pa se opredeljujmo do zadevnih. Komentar ni bil namenjen primerjavi do česarkoli ali komurkoli. Je veliko pičkic in brez jajc dovoljd rugih opprimerov, pa nima smisla, a ne? Se ne bi končalo. In ugotovili bi samo eno: komunsiti in socialisti so fašisti in zločinci ter prav zaradi tega GOVNA!
ZigaZois |  04 .04. 2023 ob  16: 04
12
@Striček; Si pozabil, da je bil JJ v isti šoli. Partijsko njižico so mu vzeli, ker je bil preveč radikalen pa je obrnil ploščo. Menda se reče oportunist takim . . .
Glede jajčk pa je JJ pokazal kar dober zgled - kako se izmikati pravdi. Pač narediš vse, da zadeva zastara in potem poskrbiš, da pozabijo saj z zastaranjem obtožbe še ni opran krivde. Je samo dosegel to, da ni bil obsojen.
Zato je boljše, da ne primerjaš jajčka drugih z glavnim desničarjem.
Stric iz ozadja |  04 .04. 2023 ob  15: 24
-13
Tipičen levičar... ko je treba pokazat "jajca" pa kot pičkica..... Levičarji so obilčajna GOVNA! SMRAD! SPosobni so samo pobijat otroke, nosečnice, starejše in še to zahrbtno in neobrožene.... Poznano, a ne?