OBOROŽEN ROP POŠTE: Policisti z avtomatskimi puškami iščejo storilca (FOTO, VIDEO)

Kronika

V Veržeju se je zgodil oborožen rop pošte. Policisti, opremljeni z neprebojnimi jopiči in oboroženi z avtomatskimi puškami, iščejo storilce.

Veržej je po poročanju spletnega dela trenutno obkoljen s policijskimi blokadami, na vseh vpadnicah pa stoji policija in pregleduje avtomobile.

Po poročanju portala Sobotainfo, se je rop zgodil ob 16.30. Na pošto naj bi prišel neznanec, oblečen v jakno maskirne barve s kapuco in sive hlače ter obut v črne čevlje.

Uslužbenki je zagrozil s pištolo in zahteval denar, ki mu ga je tudi izročila. Nato je s kraja pobegnil.

Prve informacije so bile, da policiji pri iskanju storilca pomaga tudi vojska. A so z generalne policijske uprave posredovali pojasnilo pomočnika komandirja policijske postaje Ljutomer, da je naloga vojakov varovanje meje in da pri aktivnostih policije glede oboroženega ropa ne sodelujejo.

Predstavnik za stike z javnostmi Slovenske vojske Marjan Sirk pa je pojasnil, da so ob ropu aktivirali vse policijske patrulje, med katerimi sta bili tudi dve mešani patrulji za nadzor meje, v vsaki izmed njih pa je bil po en vojak. Vendar vojaki niso izvajali nobenih aktivnosti v zvezi z ropom, je dodal za STA.

 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija