OBOLELA SLOVENKA NA SVOJEM BLOGU: "Zdaj na žalost vem, kaj pomeni občutek, da ti voda zaliva pljuča"

Slovenija

Teo, okuženo Slovenko, ki o svoji izkušnji s koronavirusom piše v blogu, so včeraj odpeljali v bolnišnico. Ob vročini, bolečinah in težkem dihanju so se ji pojavili še slabost in bolečine v očeh. Kot je zapisala, vsem tistim, ki še vedno hodijo okoli po nepotrebnih opravkih, polaga na srce, naj ostanejo doma.

Stanje z dihanjem se ji je tako poslabšalo, da je o tem obvestila zdravnico. Takoj po koncu pogovora so jo klicali z urgence v Velenju in ji sporočili, da ponjo prihaja reševalna ekipa, ki jo bo odpeljala v bolnišnico, je včeraj v svojem blogu zapisala Tea, ki je za okužbo s koronavirusom izvedela v soboto. Na testiranje jo je zdravnica poslala zaradi znakov, ki jih je kazala.

V ponedeljek zvečer se ji je stanje poslabšalo. Termometer je še vedno kazal pod 38 stopinj Celzija, a je Tea imela bolečine, težko dihala, slabo ji je bilo, bolele so jo oči. "Do danes tudi nisem točno vedela, kaj so mislili tisti, ki so opisovali občutek, da ti pljuča zaliva voda. Zdaj to na žalost vem," je zapisala ob tem.

Zdaj je v mariborski bolnišnici. "Ko so zdravniki zapustili sobo si enostavno nisem mogla več pomagati in po licih so pritekle prve solze. Dobro vem, da je komu drugemu huje. In tudi jaz bi rada čimprej odstopila posteljo nekomu, ki jo bolj potrebuje. Zaenkrat mi pa ne preostane drugega, kot da čakam na nadaljna navodila, opravili pa bi naj tudi rentgen pljuč, ki so pri meni najbolj zaskrbljujoča," piše Korošica.

Nenazadnje vsem tistim, ki še vedno skačejo okoli po nepotrebnih opravkih, predlaga, naj ostanejo doma. "Vsi tisti, ki pa ste že doma, vam želim, da tam tudi ostanete, saj se vožnja z rešilnim vozilom sicer mogoče komu sliši razburljiva, ampak bolnišnica pa zagotovo ni zabavna," dodaja ob tem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija