OBNOVA POTI: S kolesom zopet po Piranski cesti

Koper

Koprska občina je to poletje obnovila dotrajano kolesarsko stezo in peš pot ob Piranski cesti. Tako je urejen tudi dostop do novih rekreacijskih površin z igrišči za odbojko na mivki ob ustju Badaševice.

Gre za kolesarsko povezavo med koprskim mestnim jedrom in Semedelo, ki pa je v zadnjih letih postala tudi pomembna pot za tiste, ki se iz obrobja mesta peš podajo v center.

Koprska občina je v okviru naložbe sanirala in rekonstruirala stezo po celotni dolžini, od krožišča pri tržnici do novih rekreacijskih površin ob ustju Badaševice. Del kolesarske steze so prestavili tik ob nova igrišča in uredili dostopno pot z glavne ceste.

Deli novico:

@@ BOBO | danes ob 13:51 |  23 .09. 2018 ob  21: 05
-1
Ti to resno?!!! Otroška igrišča nekvalitetna, slaba in brez pravih načrtov?!!! Že samo po teh besedah se vidi, da sploh nimaš pojma o čem govoriš! Nakladaš brez veze. Tipičen nergač in nič drugega.
@ BOBO | včeraj ob 23:47  |  23 .09. 2018 ob  13: 51
si bolj kratkovidne narave! Res se po Kopru kar dosti dela ampak zakaj: 1. zato ker se približujejo volitve, 2. to kar se dela (še posebej otoška igrišča) je opravljeno zelo slabo, nekvalitetno in brez pravih načrtov (igrišča se potem non stop popravljajo in dopolnjujejo, Le zakaj), 3. župan s temi deli skrbi za delovna mesta (hahahaha) in sicer dela dobivajo le tisti ki so njemu blizu oz. tisti, ki potem del od načrtovanega denarja za delo, obnovitev, popravila,.... vrnejo v privat žepe (se ve katere).
Robnik |  23 .09. 2018 ob  08: 19
Ni več robnika med kolesarsko in peš potjo ! To je največji napredek ker ne bo noben več zapeljal v robnik in padel ob izgubit ravnoteže. vse ostalo je sranje in brezveze. kolesarji se bodo ša naprej vsak dan vozili po alternativni poti ob morju in nekateri pešci bodo še vedno hodili po ekskluzivno kolesarski poti in delali gužvo še tam ma od vseh teh so samo skuteristi tisti ki plačujejo globe. Noben kolesar ni plačal niti en sam cent za to ker so se vozili po semedelski ko se je to cesto obnavljalo in to so celo poletje počeli v skupinah ob vsaj 5 kolesarjev vsakih 30 sekund. Redarstvo je zatajilo ker je pisalo globe ljudem ki so parkirali avto pred blok da nesejo špežo domov.
@flopka |  23 .09. 2018 ob  07: 51
-3
Lahko konkretno poveš, za katero zaledje gre?
Ne bo šlo, kajne?
Ker tu zadaj, za temi kot lajna enakimi in ponavljajočimi se komentarji, vedno tiči ena in ista oseba, ki se NIKOLI NE RAZKRIJE.
Na regionalu to itak vejo...
pogled v prihodnost |  23 .09. 2018 ob  05: 55
@ Eho

:) pa pritisnem plus in vam zbriše v minus...sorrry
pogled v prihodnost |  23 .09. 2018 ob  05: 52
@Flopka

Ko je župan sklical sestanek z mladimi za skejt park, so se pod člankom pojavili komentarji, češ naj mladina zagrabi za kramp in lopato in si ga naredi.
tako pravim sedaj jas vam odraslim .. zagrabite.kramp in lopato in si uredite okolico, kot vam zapaše :)
Eho |  23 .09. 2018 ob  01: 29
Ma maj nisen videl toliko bičiklet na enem kraji. Bičiklete so zakon.
BOBO |  22 .09. 2018 ob  23: 47
-1
Veste , če pogledam realno , si ne zaslužite nič. Najprej penite , kako ničesar ni! Potem ko dela stečejo , vsi penite kako pozno je vse to ! In potem še mediji , napihujejo , kako bogi otroci čakajo , na igrišče , ki bi lahko obratovalo , in se bogi celo poletje nimajo kje igrati. Potem pa še zgodbe iz zaledja.
Igrišče delajo s polno paro in nesmiselno bi bilo dovoliti mladini , da tam igra odbojko , težka mehanizacija pa ful v pogonu , nameščanje trave , kamenja , en kup notranjih del , Primorske Novice pa Bogi otroci , nimajo se kje igrati! Ma lepo vas prosim. Ko smo mi kaj nekoč hoteli , so nas poslali v Kurac, in to od Avreljota , Fistrove do Pucerja dalje vsi. Nikoli ni bilo denarja , je bil izgovor , v bistvu pa je denar žrla politika v Ljubljani . Hvala bogu se je to nehalo , župana pa seveda preganjat , ker je zaprl špine.
Glede kolesarstva v zaledju , bolje da ste tiho. Tam sem delal meritve in glede na promet , je tam najvarneje kolesarit. Še Trieštini obvladajo vse poti , nihče pa se res ne spomni narediti enega zemljevida poti. Občina je mukoma pridobila sredstva v hudi konkurenci v belgiji. Za ta denar se je potegovalo trideset držav , na koncu je dobila občina v sodelovanju z občino Izola denar in zmagala je na natečaju , Parenzana pa je ugledala luč sveta. Se grem stavit , da tisti , ki nekaj renčate , niste nikoli šli po celi Parencani od Italije do Poreča. Pa steza stoji že nekaj let. Sedaj vas moti zaledje.
Ogromno jih pa nasploh slišim , da komu pa treba odbojka , pa kaj nam rabi skate park , pa kaj sedaj ta cesta do Izole , meni ne rabi . Tipični hinavci , ki nočejo videti koristi , ki se jih vse več poslužuje. Svaka čast , da se na temu dela in če bi se spomnili kaj je bil Koper prej, ali pa danes.
Na občini so nekoč rekli , da Koper ni turistično mesto in da pač turistov ne bo imel . Pa je ratal zelo oštra konkurenca na Obali in pozimi , je pred obema občinama.
Vsi nezadovoljneži , naj raje vsaj enkrat predlagajo , kaj bi oni naredili , kaj bi popravili , in kako bi se počutili , ko bi njihovim predlogom posmehljivo rekli , MA KOMU TO RABI: Meni rabi in še nekaj tisščim zagotovo.
koper |  22 .09. 2018 ob  22: 06
-2
Mesto je mesto vas je vas in nehajte ze enkrat tezit,kaj bi Vi vse radi imeli pisete kot da se vozite po makadamu.pac ne morete imeti avtocest in nevem kaj se vse bi imeli.In zaledje je zelo urejeno in se se bo uredilo.toliko let niste naredili NIC.
Lol@ |  22 .09. 2018 ob  22: 02
-2
Pred njih niso bli niti toliko da bi vsaj delali pred volitvami .Niso delali prej in ne tik pred.
Kje so ceste na podeželju ? |  22 .09. 2018 ob  22: 00
Ma daj, voztese malo po vaseh, da vidite kakšne ceste so. En "predvolilni" bonbonček tu pa tam ne pomaga, če je vse ostalo tako kot je. Kdo bo odgovoren za prometne nesreče in povožene ljudi : kjer ni pločnikov, kjer ni rasvetljave, kjer je vse luknjasto(Šmarje, Gažon, Hrvatini, Škofije..). Pa zdaj, ko bo začela zima in bo še bolj nevarno...Pa krožni, ki te vrže vn... in (večkrat popravljene) kocke na prehodih za pešče (ki niso NIKOMUR prijazne : ne kolesarjem, ne rolarjem in še manj invalidom). Ma kaj se hecamo, leta 2018 1? To je prioriteta. Turisti: pridejo prvič in zadnjič.
Vsak mandat bi bilo potrebno asfaltirat 20km ceste (asfaltirat, da traja in da se prepove vožnja težkim tovornjakom) pa bi že imeli nekaj...pol pa bi prišle ostale neumnosti. Tako se pa porabi denar kar nekam in se občani zadolžujemo...in zadolžujemo in zadolžujemo...
Pisete,  |  22 .09. 2018 ob  19: 10
da se v zaledju ne dela nic. Ko pa se hoce kaj naredit, se najdejo tisti, ki so proti. Npr. enduro steza v Gradinu ipd
1