OBMOČJE PETRINJE OD PONEDELJKA STRESLO 374 POTRESOV! Pojavile so se skrivnostne velike luknje (FOTO)

Kronika

Območje hrvaške Petrinje je od ponedeljka streslo 374 potresov, od tega 109 v zadnjih dveh dneh, je razvidno iz danes objavljenih začasnih podatkov naravoslovno-matematične fakultete v Zagrebu. Najhujši je bil potres v torek ob 12.19, ki je dosegel magnitudo 6,2, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Torkov rušilni potres, ki je zahteval sedem življenj, je imel epicenter pet kilometrov jugozahodno od Petrinje na globini 11,5 kilometra. Prvi potres z epicentrom v bližini Petrine je bil sicer v ponedeljek ob 6.28, dosegel je magnitudo pet.

Od ponedeljka do četrtka so zabeležili 265 potresov, ki so imeli magnitudo najmanj ena. V novem letu pa so skupno potrdili 109 potresov, 69 v petek, danes do 14. ure pa 40.

Na območju so se po rušilnem potresu, v katerem je bilo poškodovanih in uničenih več tisoč stavb, zaradi deževja in škode na nasipih ob rekah v zadnjih dneh bali še poplav. Danes pa je predstavnica urada Hrvaških voda Tatjana Dovranić Kardeš zagotovila, da ni nevarnosti poplav.

Za hrvaško radiotelevizijo HRT je povedala, da vodostaji od danes padajo. Njihove službe pa so preverile tudi razpoke, ki so se po potresih pojavile na nasipih Save in Kolpe. Razpoke bodo začasno sanirali glede na kritičnost posameznih delov, končna popravila pa bodo izvedli, ko bodo boljši vremenskih pogoji in bodo imeli na voljo točne tehnološke rešitve, je dodala.

Oko desetak rupa koje se šire na području Mečenčana

Objavil/a Daniel Pavlić dne Petek, 01. januar 2021

Velike luknje pa so po potresu nastale v naselju Mečenčani. Po pisanju portala 24sata.hr se je zemlja po potresu začela sesuvati, izginjati kot peščena ura v globino. Po pričevanju enega izmed tamkajšnjih prebivalcev, pri kateremu se je velika luknja pojavila na dvorišču pred hišo, je v roku nekaj ur nivo zemlje upadel za pol metra.

Situacijo na terenu so si ogledali tudi geologi, ki primer preučujejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija