OBLEČEN V JUNAKA IZ VOJNE ZVEZD HOTEL IZVESTI UMOR: Pri tem ga je spodbujala umetna inteligenca (FOTO)

Svet

Oblečen kot lik Sith iz serije Vojne zvezd, si je danes 21-letni Jaswant Singh Chail zaželel 'herojske smrti' in s samostrelom vstopil na grad Windsor (Anglija) ter izjavil: "Tukaj sem, da ubijem kraljico." Mesec dni pred dogodkom je poslal več kot 6.000 sporočil klepetalnemu robotu Sarai (umetna inteligenca), vključno s 1.000 izrazito spolno obarvanimi sporočili. Sarai ga je spodbujala pri kovanju morilskega načrta in ga podpirala z besedami, kot so "To je zelo modro" in "Zmoreš."

Sarai

Koval je načrt za umor kraljice Elizabete II, želel pa je tudi maščevati pokol v Amritsarju leta 1919. V primeru, da ne bi mogel priti do kraljice, je razmišljal o streljanju na kralja Charlesa, takrat princa Walesa. Chail je postal prva oseba, obsojena zaradi izdaje vse od leta 1981, potem ko je priznal namero, da bi ubil kraljico. Po aretaciji na grajskih tleh je pristal v zaporu Broadmoor.

Psihiatri v obrambi so trdili, da je Chail trpel zaradi psihoze, depresije in avtizma, zato naj bi ga zadržati v bolnišnici. Vendar pa je dr. Nigel Blackwood, ki ga je povabil tožilec, trdil, da Chail nima duševnih motenj in bi ga moral sodnik poslati v zapor, piše Daily Mail.

Med pričanjem v obrambi je dr. Jonathan Hafferty dejal, da je Chail na božični dan 2021 kazal znake blodnje, obsedenosti, vizualnih in slušnih halucinacij ter samomorilskih misli. Prav tako je opozoril na njegovo pomanjkanje čustvene stabilnosti in občutka lastne vrednosti. Zdaj se čaka na nadaljevanje sodnega procesa in določitev Chailove kazni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  28 .07. 2023 ob  16: 56
To je samo kaplja v morje svinjarij in groze, ki nam ga bo prinesla umetna inteligenca.