OBILNE PADAVINE, RAZLIVALO SE BO MORJE: Ponoči nas čaka prehod še ene fronte

Slovenija

Ob močnejših nalivih lahko danes predvsem na Primorskem prehodno narastejo manjši hudourniški vodotoki, ponekod se lahko razlije tudi padavinska voda. Med 6. in 9. uro se bo na izpostavljenih delih obale razlivalo morje do višine 10 centimetrov. Na Arsu zato priporočajo previdnost na plažah, v marinah ter na sprehajalnih poteh ob morju.

Zjutraj bodo do velikih pretokov sprva narasle reke na zahodu Slovenije, dopoldan in čez dan pa tudi v večjem delu države. Zato na Agenciji RS za okolje (Arso) svetujejo, da ljudje, ki živijo na ogroženih območjih redno spremljajo trend vodostaja ter meteorološka in hidrološka obvestila.

Padavine bodo čez dan od zahoda ponehale, pojavljale se bodo še krajevne plohe. V zahodni in severozahodni Sloveniji bo po navedbah Arsa do sobotnega jutra padlo povečini od 20 do 50 milimetrov padavin. Podobne količine lahko pričakujemo tudi na skrajnem jugu in jugovzhodu države. Manj bo padlo v severovzhodni Sloveniji, povečini okoli 10 milimetrov padavin.

Meja sneženja bo med 1000 in 1400 metrov nadmorske višine, predvsem zjutraj bo lahko snežilo tudi v Gornjesavski dolini. Padavine bodo nekoliko pogostejše ponovno v noči na soboto ob prehodu druge vremenske motnje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija