OBIČAJNO SE KONČA TRAGIČNO, A NE TOKRAT: 11 ur preletel skrit med kolesi letala

Svet

Nizozemska policija je v nedeljo na amsterdamskem letališču Schiphol odkrila slepega potnika, ki je na tovornem letalu iz Južne Afrike dopotoval skrit v prostoru za prednje kolo. Prepeljali so ga v bolnišnico, njegovo stanje pa je stabilno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Neznani moški naj bi se na tovorno letalo prikradel, preden je zapustilo Johannesburg, je povedala tiskovna predstavnica nizozemske vojaške policije Joanne Helmonds.

Čeprav se tovrstni poleti izven potniške kabine zaradi nizkih temperatur med poletom običajno končajo tragično, pa je bilo tokrat drugače. Moškega so našli živega. Odpeljali so ga v bolnišnico, njegovo stanje pa je stabilno, je še pojasnila predstavnica policije.

Policija je že začela preiskavo dogodka, francoska tiskovna agencija poroča AFP. Podatkov o starosti ali državljanstvu moškega niso posredovali.

Po poročanju nizozemskih medijev se je letalo družbe Cargolux pred prihodom na Nizozemsko konec tedna ustavilo v Keniji. Kdaj točno se je moški vkrcal na letalo, pa zaenkrat še ni znano.

Let med Johannesburgom in Amsterdamom sicer traja približno 11 ur. Slepi potniki, ki priletijo na Nizozemsko, so redki. V prejšnjih poskusih so bili to večinoma migranti iz Nigerije in Kenije. Lani je mejna policija v podvozju letala, ki je prav tako priletelo na letališče Schiphol, odkrila truplo Nigerijca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  24 .01. 2022 ob  17: 51
Sramota novinarska, niti toliko te ni, da bi popravil napako.
manemebasat |  24 .01. 2022 ob  16: 46
Obicajno? A je skrivanje v kolesju letala ljudski obicaj?