OBETAVNA VRNITEV MLADEGA LUCIJČANA: Na hrvaškem Grobniku dvakrat tretji (FOTO)

Piran

Hrvaško dirkališče Grobnik je minuli konec tedna gostilo tretjo dirko mednarodnega prvenstva Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu. V razredu supersport 300, ki se je točkoval tudi za evropski pokal, je bil med nastopajočimi tudi mladi Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten) iz Lucije, ki je svojo nalogo opravil odlično, saj je bil kar dvakrat tretji.

Za Kantar Božiča je bila to prva dirka po daljši odsotnosti, ki je bila predvsem posledica lanske poškodbe, na dirko pa se je odpravil brez večjih pričakovanj. Na Grobniku sta ga zadnji junijski konec tedna čakali dve dirki in že od treningov dalje je kazalo, da se bo uvrstil na peto mesto v prvenstvu Alpe Adria, medtem ko so časi v konkurenci evropskega pokala nakazovali boj za uvrstitev na zmagovalni oder. In nekako po pričakovanjih sta se razpletli obe dirki.

V prvi vožnji prvenstva Alpe Adria je skozi cilj zapeljal kot peti, v drugi pa kot šesti. Obakrat je to zadostovalo tudi za tretje mesto v razvrstitvi evropskega pokala, višjo uvrstitev pa mu je onemogočila predvsem nižja končna hitrost v primerjavi s tekmeci.

"S svojo vožnjo sem zadovoljen, saj sem dosegal konstantne čase iz kroga v krog, ob tem pa se je videl napredek v primerjavi z lanskimi nastopi. Bo pa potrebno opraviti še nekaj dela na samem motociklu, saj je bila moja hitrost na ravnini opazno nižja od tekmecev, kar pa seveda pomeni izgubo časa," je po svojem prvem letošnjem nastopu povedal Kantar Božič.

Naslednja dirka prvenstva Alpe Adria ga čaka med 8. in 10. julijem na Slovaškem, že prihajajoči konec tedna pa bo nastopil na dirki pokalnega tekmovanje Slovenije v supermotu, ki bo potekala v AMZS Centru motošporta in kartinga v Slovenji vasi.

Danes smo odpeljali 2 dirko za europski pokal na Automotodrom Grobnik ...današnja dirka je bila praktično kopija...

Objavil/a Etien Kantar Božič - TenTen 10.10 dne Nedelja, 26. junij 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija