OBETAJO SE SPREMEMBE: Objavljen je razpis za letošnje Melodije morja in sonca

Piran

Avditorij Portorož – Portorose z današnjim dnem na spletni strani www.avditorij.si objavlja javni razpis s pogoji za udeležbo na 39. festivalu Melodije morja in sonca, ki bo 6. julija v Amfiteatru Avditorija Portorož. Rok za prijavo skladb je 17. april. 

Na 39. festivalu Melodije morja in sonca (festivalu MMS) bo predstavljenih 14 skladb. Novost letošnjega razpisa je manjše število povabljenih avtorjev ali izvajalcev s strani organizacijskega odbora festivala MMS, ki se je iz 7 znižalo na 5. Strokovna komisija za izbor pa bo med prijavljenimi skladbami izbrala 9 in ne več 7 skladb. Poleg teh bo strokovna komisija za izbor med prijavljenimi izbrala še dve rezervni skladbi in ne več tri kot v preteklosti.

Prijavitelji bodo o odločitvi strokovne komisije za izbor obveščeni do 17. maja, izbrana dela pa bodo objavljena na internetnih straneh organizatorjev. Žreb vrstnega reda nastopa bo predvidoma v mesecu maju.

Umetniški vodja 39. festivala MMS je Slavko Ivančić. Na 39. festivalu Melodije morja in sonca 2019 bodo podeljene naslednje nagrade: Velika nagrada MMS 2019 ter nagrade strokovne žirije - za glasbo, besedilo, interpretacijo vokalnega solista in nagrada Danila Kocjančiča (za obetavnega izvajalca oziroma avtorja).

Deli novico: