OBDUKCIJA RAZKRILA VZROK SMRTI LAŽNE MEDICINSKE SESTRE PRI SOSEDIH: Njen zaročenec in zdravnik je ni mogel rešiti, bil je zraven

Svet

Pred dnevi smo poročali, da so na Hrvaškem našli truplo 26-letne Veronike Pecolaj, ki je postala v javnosti znana kot lažna medicinska sestra kontroverznega zdravnika Gorana Jusupa. Truplo je Jusup našel v četrtek, danes so znani rezultati obdukcije. Pecolajeva je umrla zaradi zadušitve.

Truplo 26-letne Veronike Pecolaj je kontroverzni hrvaški zdravnik Goran Jusup, ki mu je zdravstveno ministrstvo odvzelo koncesijo za delo, našel v četrtek nekaj minut pred 23. uro v svojem stanovanju v Obrovcu. Obdukcija je pokazala, da je 26-letnica umrla zaradi zadušitve s hrano.

Na oddelku za patologijo splitske bolnišnice so ugotovili, da je smrt nastopila zaradi vdihavanja želodčne vsebine, Pecolajeva naj bi se zadušila s kruhom in mesnim narezkom.

Jusup naj bi bil v času nesrečnega slučaja doma, vendar je ni uspel rešiti. Nahajal naj bi se v drugi sobi. Policiste je poklical sosed, ki je na stopnišču naletel na Jusupa, ko je trkal po vratih pri sosedih in iskal pomoč.

Klic na pomoč so prejeli ob 22.30, ker naj bi ženski postalo slabo. Oseba, ki je poklicala policiste, je povedala, da se je 26-letnici zataknil v grlu košček kruha. Na kraj so prišli reševalci nujne medicinske pomoči, ob 23.08 pa je zdravnik na kraju potrdil smrt.

Jusupa so v petek zaslišali na policijski postaji. Kot je povedal, se je nahajal v sosednji sobi, ko je iz kuhinje zaslišal padec, zatem pa hropenje. Pritekel je do 26-letnice, ki se je dušila. V ustih je imela koščke kruha, ki jih je poskušal izvleči, a ni uspel.

Jusup in njegova lažna medicinska sestra Pecolajeva sta se znašla v središču javnosti, ko so novinarji hrvaške oddaje Preverjeno razkrili njun škandalozen odnos do pacientov in popolen razpad sistema v Jusupovi ordinaciji. Bizarno vedenje Jusupa pred televizijskimi kamerami in 26-letnica, ki je trdila, da je medicinska sestra, čeprav niti sama ni vedela, kje se je šolala, je navsezadnje privedlo do odvzema koncesije Jusupu.

"Ona je medicinska sestra, lahko se reče, da je moja zaročenka. Nima fakultete, ima pa srednjo šolo, kar je povsem dovolj za delo medicinske sestre ali zidarja," je pred kamerami dejal Jusup. Hrvaško zdravstveno ministrstvo mu je odvzelo koncesijo zaradi številnih pritožb pacientov na njegovo delo.

Jusup in Pecolajeva sta živela skupaj v stanovanju, kjer je prišlo do nesrečnega slučaja. Kot je za medije dejal sorodnik Pecolajeve, gre za čisti primer, ki je pokazal, da so institucije odpovedale, saj bi po njegovem mnenju oba morala biti že zdavnaj hospitalizirana, vendar nihče tega ni napravil.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija