OBDUKCIJA PO TRAGEDIJI: 8-letnik je utonil, ni znal plavati

Kronika

8-letni deček, ki je v nedeljo umrl v Mestnih bazenih v Koprivnici na Hrvaškem, je utonil. Po poročanju hrvaških medijev bodo najverjetneje podane kazenske ovadbe zoper odgovorne osebe. Policisti preiskujejo tamkajšnjo reševalno službo in odgovorne osebe.

Tragedija se je zgodila v nedeljo na praznovanju rojstnega dne v skupini vrstnikov, ki naj bi jo imele pod nadzorom voditeljica praznovanja in dve animatorki. Prisoten je bil tudi reševalec iz vode. Deček je utonil v tako imenovani umetni, hitri reki. V ožjem delu bazena, ki spominja na rečno korito, ima voda močnejši tok.

Gre za rekreacijski bazen, v katerem se lahko kopajo tudi neplavalci, saj je voda v celotnem bazenu do višine 1,3 metra. Po besedah očividcev naj bi otroci odšli v predel s hitrejšim tokom, a nihče ni opazil, da je deček potonil. Po nekaterih informacijah ni znal plavati. Ali so bili organizatorji rojstnega dneva s tem seznanjeni, ni znano.

Dečka je kasneje našel plavalec, ki ga je takoj potegnil iz vode. Reševalec ga je pričel oživljati, poklicali so nujno medicinsko pomoč, ki je dečka oživljala vsaj eno uro, vendar mu ni bilo pomoči.

Policisti pregledujejo posnetke video nadzora, ki bodo najverjetneje razkrile, kaj se je dejansko zgodilo.

Deli novico: