OBDOBJE, KO MOŠKI IN ŽENSKE OKUŠAJO NAJVEČ SPOLNIH RADOSTI: Tudi na tem področju so razlike med spoloma očitne

Trendi

Večina ljudi je že slišala za besedno zvezo "spolni vrhunec". Ampak v tem primeru ne gre za orgazem, temveč se nanaša na obdobje življenja, ko oseba doživlja najbolj kakovostne spolne odnose. To pomeni, da v času pred in po tem vrhuncu spolno življenje moških in žensk ni več tako zadovoljujoče. Pregovorno je omenjeno značilno za mlada leta, a nove raziskave kažejo, da splošno prepričanje ne drži vedno. Znani raziskovalec spolnega življenja in ustanovitelj inštituta za proučevanje spolnosti Alfred Kinsey namreč ta mit ruši in navaja, da prepričanje, da je spolna moč na vrhuncu v puberteti in adolescenci, ni pravilo za vse. In še bolj zanimiva trditev: obdobji, ko so seksu najbolj naklonjeni moški in ko so na vrhuncu ženske, se razlikujeta.

Avtor je v eni od raziskav moške in ženske spraševal, pri kateri starosti so bili deležni najboljšega seksa in kdaj so v njem najbolj uživali.

Razlika med spoloma

Na podlagi odgovorov je zaključil, da so bili moški največ spolnih radosti deležni v starosti od 17 do 18 let, medtem ko so ženske navajale mnogo kasnejše obdobje življenja, natančneje v tridesetih letih, kot glavni razlog za to pa so izpostavile zadovoljstvo s samimi seboj. Ko namreč ženska stopi v določena leta, odkrije sebe, postane zadovoljnejša s svojim telesom in zato tudi v postelji bolj sproščena. Ne obremenjuje se več z videzom, izbira položaje, ki ji najbolj odgovarjajo in ne tistih, v katerih naj bi bila videti najbolj privlačna.

Strokovnjak je dame v tridesetih opisal kot seksualno izkušene, pri čemer je imel v mislih predvsem njihove izkušnje z vidika poznavanja svojih želja in potreb, ne pa z vidika števila ljubimcev, s katerimi so pridobivale izkušnje. Na drugi strani moške izkušnje povezuje s številom žensk, s katerimi so spali in taktike ter strategije, ki so jih pri tem osvojili. Povedano drugače: ženske se učijo o sebi, moški o ženskah, to je s stališča dam odličen recept za seksualni užitek v kasnejšem obdobju življenja.

Samozavest je pomembna

Mlada dekleta praviloma niso vešča izražanja spolnih želja in potreb, prav tako na njihovo spolno izkušnjo močno vpliva obremenjenost s svojim telesom. 30 odstotkov mladenk je priznalo, da skušajo med spolnim aktom skriti trebuh in strokovnjaki so našli močno povezavo med samozavestjo ter kvaliteto seksa, piše Miss7.hr.

Raziskava je pokazala še, da so ženske med 27. in 45. leti spolno najaktivnejše. Prav v tem obdobju največkrat postanejo mame, nosečniški hormoni pa nedvomno vplivajo tudi na seks. Včasih v pozitivnem, drugič v negativnem smislu. V večini primerov libido tik na začetku nosečnosti naraste, kar je še en razlog za pogostejši in tudi boljši seks v kasnejšem življenjskem obdobju.

Močnejši libido je prisoten vse do menopavze, ko se s padcem estrogena v telesu spolno poželenje umiri. Moški libido občutneje upade v 50-tih letih, nanj pa v največji meri vplivajo stres na delu, finančni stres ter zdravstvene težave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija