OBČINA PREUČUJE MOŽNOST ODKUPA POGORELIH STANOVANJ: Gospe, ki je v požaru izgubila dom, prenovljeno občinsko

Piran

V ponedeljek so se na Občini Piran sestali lastniki v avgustovskem požaru uničenih stanovanj na Trubarjevi ulici 40. Dogovorili so se, da bo občina preučila finančne zmožnosti odkupa obeh stanovanj, v prihodnjih dneh pa se bo v prenovljeno občinsko stanovanje vselila najemnica enega od uničenih stanovanj.

Občina Piran, ki je v primeru največjega požara v mestu v zadnjem desetletju tudi sama oškodovanka, saj je lastnica pritličnih prostorov pogorele hiše, je predlagala, da se obnova stavbe vrši glede na lastniške deleže - vsak lastnik krije strošek obnove glede na lastniški delež v stavbi. A drugi deležniki se z navedenim ne strinjajo.

DOČAKALI SMO JO: Nova Škoda Octavia 2020 že v prodaji pri Porsche Koper!

Najbolj pomemben model znamke Škoda je že na voljo, da ga naročite pri Porsche Koper. Naročila za novo generacijo modela Škoda Octavia Combi se začnejo z vstopno ceno že od 18.387 evrov! Prva vozila bodo v salonu konec marca 2020. "Končno smo dočakali novo generacijo izjemno priljubljenega modela Škoda Octavia Combi.

"V bistvu me je najbolj prizadelo, ker želijo imeti sporazum o sofinanciranju. Kakšno sofinanciranje, če pa nismo mi nič krivi?" se ob tem sprašuje Maja Miglioranza, lastnica stanovanja v drugem nadstropju. Prepričana je namreč, da bi krivec (po njenem mnenju podjetje Adet), moral odgovarjati. "Njihovemu razmišljanju se pod pogojem, da je za škodo dejansko krivo podjetje Adet, pridružujemo," pravijo na občini, kjer opozarjajo, da je najemnik navedenih občinskih prostorov JP Okolje Piran, ki je dal prostor v spodnjem delu omenjene stavbe v podnajem podjetju Adet.

Na ponedeljkovem sestanku, ki so se ga udeležili vsi etažni zemljiškoknjižni lastniki stavbe na Trubarjevi 40 oziroma njihova pooblaščenka, so se zato dogovorili, da občina preuči finančne zmožnosti odkupa obeh stanovanj. V primeru, da bi prišlo do takšnega predloga, bo moral nakup lastniških deležev odobriti občinski svet. Stanovalci obeh pogorelih stanovanj pa so pripravljeni nadaljevati pogovore o prodaji stanovanj oziroma sodelovati pri njihovi prenovi, če bo slednje v celoti financirala Občina Piran.

BI KOPRČANI DANES ŠE OPRAVILI VOZNIŠKI IZPIT? Preizkusi v Kopru konec marca

Le vsak tretji dolgoletni slovenski voznik bi danes še opravil vozniški izpit. Tako je pokazala lanska Turneja mobilnosti, v kateri je v simulator vožnje DRAJV sedlo nekaj manj kot 300 voznikov iz desetih slovenskih regij. Koprčani so se med vsemi regijami odrezali najbolje v situaciji, ko je izpred šolskega avtobusa na cesto stekel otrok.

Rešila se je tudi težava najemnice, ki je v požaru izgubila dom. V stanovanje, ki ga je Občina Piran povsem prenovila, za kar so porabili okoli 44.000 evrov, se bo gospa s sinom lahko preselila v prihodnjih dneh. Na vprašanje, ali ji bo pripadlo tudi 5000 evrov, pa na občini odgovarjajo, da je že bila deležna pomoči in subvencij s strani različnih ustanov, med njimi Rdečega križa, Centra za socialno delo, začetne oskrbe s strani občine ter subvencije najemnine.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija