OBČINA NE BO VEČ "GOSTINEC": V Ankaranu z novim letom vrsta sprememb

Ankaran

Ankaranski občinski svetniki so včeraj sprejeli odlok o lokalnih gospodarskih javnih službah v Občini Ankaran in proračun za leto 2024, ki predvideva prihodke na ravni 13,3 milijona evrov in odhodke na ravni 14,6 milijona evrov. Svetniki so se seznanili tudi z uvedbo posodobljenega sistema parkirnih abonmajev in z uvedbo videonadzora na določenih javnih površinah, kjer je bilo v preteklih letih zaznanih največ kršitev in povzročene največ materialne škode.

Občinski svetniki so na včerajšnji seji sprejeli predlog proračuna Občine Ankaran za leto 2024, ki načrtuje prihodke na ravni 13,3 milijona evrov in odhodke na ravni 14,6 milijona evrov. Usklajevanje proračuna se bo nadaljevalo prihodnji teden. Kot poudarjajo, predlog proračuna sledi spremembam, ki se uvajajo s prihodnjim letom, med katerimi so prenos upravljanja javnih parkirišč z javnega podjetja Marjetica Koper na režijski obrat Občine Ankaran ter odločitev, da z letom 2024 Občina Ankaran opušča izvajanje storitev upravljanja gostinskih lokalov, ki se bodo predvidoma oddali v najem.

S 1. januarjem 2024 se v občini spremenijo določbe, ki določajo način nadzora nad pravilnostjo parkiranja - upravljavec parkirišč bo režijski obrat Občine Ankaran, nadzor nad pravilnostjo parkiranja pa bodo izvajali občinski redarji. V primeru njihove preobremenjenosti se dopušča možnost nadzora s strani upravljavca parkirišč.

Z letom 2024 se Ankaranu obetajo tudi drugačni abonmaji za parkiranje na javnih parkiriščih. Občinski svet se je seznanil z uvedbo posodobljenega sistema parkirnih abonmajev, ki stopi v veljavo s 1. januarjem 2024 in predvideva pet kategorij: abonma A za občane, B za lastnike nepremičnin v občini in pogoste obiskovalce, C za obiskovalce, D za zaposlene v občini ter abonma GOST za pravne osebe ali samostojne podjetnike s sedežem družbe, podružnice ali enote v Ankaranu.

Za občane Ankarana večjih sprememb ne bo. Abonma bo lahko pridobil vsak občan s prijavljenim stalnim prebivališčem v občini Ankaran, za kar bo lahko oddal vlogo prek spletnega obrazca na občinski spletni strani. Pridobitev abonmaja bo povezana s sistemom EasyPark, veljali pa bodo eno leto od aktivacije. Občani bodo lahko pridobili več abonmajev, za vsako vozilo enega. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Janko |  03 .12. 2023 ob  10: 06
Najbolj grabežljiva občina v Sloveniji, ki z buldožiranjem na robu krajinskega parka dela instant parkirišča, da lahko skubi Slovence.
Da ne govori o "prekrasni" marini na Sv Katarini, ki je ograjena s plastičnimi zastavicami, kjer je cena parkiranja dražja kot v marini v Monte Carlu.
JKDWingChun |  02 .12. 2023 ob  11: 53
11
Hribi...glede na cene storitev ki se vrtijo danes bo za 14 milijonov precej manj narejenega kot bi to bilo 20 let nazaj!

Ampak zanimivo je kako hitro ljudje vtikajo nos kjer jim sploh ni mesto. Naj raje povejo koliko je naredila MOK in za koliko je ona zapufana kot občina!
Čas bi že bil da vsak gleda v svojo skledo.
hribi |  01 .12. 2023 ob  18: 45
Ljudje božji, kaj boste naredili za 14 Mio eurovjQuery112301011945357028401_1701452676164?