Občina Komen oddaja v najem del gradu Štanjel

Slovenija

Občina Komen bo do konca leta izbrala novega najemnika v delu gradu v Štanjelu. Pogodba sedanjemu najemniku restavracije z enoteko in galerije Lojzeta Spacala je potekla, nove najemnike pa naj bi dobila tudi Fabianijeva dvorana in Kvadratni stolp. Rok za oddajo ponudb je 9. december, razpis pa je objavljen na spletni strani Občine Komen.

Andreja Štok, ki je na Občini Komen zadolžena za splošne zadeve, je povedala, da je nekaj zanimanja predvsem za restavracijo in enoteko. "Pričakujemo najmanj dve ponudbi," je povedala, več o številu ponudnikov in izbranem najemniku pa bo znanega v prihodnjem tednu.

Željo po nadaljnjem najemu gostinskega dela in galerije sta pokazala tudi sedanja najemnika, ki jima konec leta poteče pogodba. Če bo najemnikov za določen del več, pa bodo predstavniki občine z njimi izvedli dodatne pogovore in se nato odločili o novem najemniku. Obenem upajo, da bodo nove najemnike dobili tudi drugi prostori, ki so trenutno prazni.

Prednost uveljavljenim ponudnikom

V razpisnih pogojih je med pogoji navedeno še, da bodo novega najemnika izbirali med prijavljenimi ponudniki, ki so v zadnjih petih letih v okolju, kjer se prepletajo kulturna dediščina ter gostinska, turistična, kongresna, razstavna ali galerijska dejavnost, najmanj eno leto izvajali dejavnosti, ki so podobne predmetu najema.

Precej zanimanja med interesenti je bilo tudi za najem Ferrarijevega vrta, vendar ta še ni v občinski lasti. Štokova je povedala, da se je župan Danijel Božič več kot leto dni dogovarjal z ministrstvom za kulturo za vrnitev Ferrarijevega vrta v last občine, kar naj bi se sedaj končno zgodilo, pogodba pa naj bi bila podpisana še pred koncem letošnjega leta.

Deli novico: