OBČINA IZOLA KMETIJSKI MINISTRICI PLAČALA BIVANJE V HOTELU: A obisk naj ne bi bil le službene narave

Izola

Televizija Slovenija je poročala, da je Občina Izola kmetijski ministrici Aleksandri Pivec ob junijskem službenem obisku plačala več nočitev v tamkajšnjem hotelu. Pri čemer pa navaja, da naj bi se obisk raztegnil v zasebnega in da naj bi s prvotno izdanega hotelskega računa izhajalo, da sta tam bivala tudi sinova Pivčeve, kar Pivčeva zanika.

Aleksandra Pivec in Danilo Markočič med podpisom pisma o nameri za vzpostavitev muzeja ribiške industrije. (foto: Tomaž Primožič/FPA)

V kabinetu Pivčeve so pojasnili, da je bila ministrica od 12. do 14. junija gostja Občine Izola. V petek, 12. junija, sta z njenim strankarskim kolegom, županom Izole Danilom Markočičem podpisala pismo o nameri za vzpostavitev interaktivnega muzeja ribiške industrije v Sloveniji. Na pobudo občine je ministrica ta dan opravila še več delovnih srečanj ter pogovorov, ki so trajali do večera.

V soboto popoldne se je obisk ministrice nadaljeval z delovnimi sestanki v zvezi z ureditvijo javne ribiške infrastrukture v Izoli ter ogledom terena in pogovori o možnostih prijave projekta ureditve javne ribiške infrastrukture na javni razpis ministrstva.

V nedeljo pa je ministrica opravila več pogovorov na temo vinarstva v Istri. Obiskala je tudi kmetijo Markovič, kjer je na terenu prisluhnila izzivom, s katerimi se soočajo vinarji slovenske Istre.

(foto: Facebook/Hotel Marina/Polona Krevatin)

Občina Izola je poravnala stroške dveh noči bivanja v hotelu za predstavnike ministrstva, saj je bila pobudnica in gostiteljica obiska. Občina je plačala hotelske storitve v skladu z naročilom, "je pa ponudnik storitev obvestil plačnika, da je prišlo do napake pri obračunu turistične takse in naknadne izstavitve računa", so navedli v kabinetu.

Izolska občina je v hotel predhodno poslala naročilo za dve sobi s pogledom na morje od 12. do 14. junija. Končni račun pa nosi datum 29. julij.

Televizija Slovenija pa je razkrila račun, ki ga je štiri dni po bivanju Pivčeve hotel izdal občini, za plačilo 454 evrov, iz katerega je razvidno, da gre za hotelske storitve za Pivčevo in njena dva sinova. Medtem na končnem računu imen ni, cena pa je enaka tisti na predračunu.

Račun, ki ga je objavila Televizija Slovenija in iz katerega je razvidno, da naj bi z ministrico bivala tudi njena sinova.

Ministrica je v telefonskem pogovoru za televizijo med drugim pojasnila, da je bilo sprva res mišljeno, da bi prenočila v hotelu tudi sinova, na koncu pa da sta spala pri prijateljih. V njuno nesojeno sobo naj bi se nastanila varnostnika.

Na občini so za televizijo navedli, da logično, da so ministrici plačali tridnevno bivanje, saj da je prišla na občinsko povabilo, tudi ministrica v tem ne vidi nič spornega.

To fotografijo iz Izole je na svojem Facebook profilu v času obiska objavila Pivčeva.

Pravnik Rajko Pirnat pa svari, da lahko pride do konflikta interesov, če bi občina kandidirala na katerem od razpisov ministrstva. Morebitno plačilo za zasebne potrebe oziroma potrebe družinskih članov pa da v nobenem primeru ni dovoljeno in bi bilo kršitev zakona o integriteti.

Na televiziji pa so spomnili tudi na fotografijo z morja, ki jo je 14. junija Pivčeva objavila na Instagramu, spodaj pa zapisala: "Čas za najdražje, čas za družino".

View this post on Instagram

Čas, ko pogled in zvok morja umirita misli in povežeta ljudi. Čas za najdražje, čas za družino. "Let the sea set you free"

A post shared by Aleksandra Pivec (@aleksandra_pivec) on

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Egipčan |  02 .08. 2020 ob  10: 49
KAM GRE DENAR OD ŠTUDENTSKIH ORGANIZACIJjQuery112308168447330433226_1596358152523????
RAZNORAZNIM TATIČEM, KATERI SO SE VČERAJ PRESELILI V SLOVENIJO.
HVALANEHVALA
Motoviltz |  01 .08. 2020 ob  00: 13
Ministrica se potepa po Sloveniji s celo družino na stroške države.
Kot izgovor naj bi opravljala neko promocijo kmetijstva in podobnih panog.
V Izoli naj bi se srečala z ribiči ?
Katerimi ribiči ? A v Izoli imamo ribiče ?
Ja seveda imamo par ribičev za spomin na čase, ko je bilo v Izoli veliko ribičev in smo imeli Ampeleo ter Arrigoni.
To pa je bilo pred davnimi časi, pred tovarišico Pečanovo, nekim Mavrom in nekim županom kirurgom, ki je s svojimi odločitvami popolnoma
izbrisal ribiško industijo v Izoli.
Sedaj pa se ukvarjamo z neko gospo, ki je potopila svojo stranko, ki sodeluje v neki bedni vladi in je pripravljena za nekaj 100 evrov zapraviti ime svoje stranke.

Ma dico, ma vi siete bevuti il cervello jQuery1123015087868677947713_1596233024700?
Foresti de merda, andate tutti a vaffanculo !

zoran13 |  31 .07. 2020 ob  21: 30
5.572,22 €

Po podatkih za mesec junij 2020 je Aleksandra Pivec (DeSuS) prejela bruto plačo 5.572,22 €, tako, da ji res ne bi bilo potrebno pristati na po vsej verjetnosti plačilo iz reprezentance, kot se je reklo včasih...posebej zato ne, ker s tem rine vedno globlje v nasprotje interesov...obračunani še potni stroški ali dnevnice, pa jim to še ni dovolj... da o morali in etiki niti ne govorimo...
siol.net/novice/slovenija/kdo-od-prvakov-strank-je-zasluzil-najvec-in-kdo-najmanj-529855
www.vecer.com/po-krasu-se-obala-izolska-obcina-naj-bi-pivcevi-placala-bivanje-na-obali-pa-tudi-njenima-sinovoma-10202490
Ivan |  31 .07. 2020 ob  13: 07
Ironija je v tem, da je Markočič sploh ni podprl na kongresu, ampak je podpiral Erjavca. In zdaj ima težave z njo.

Malo sem povprašal in glas gre, da je informacija "pobegnila" v medije prav iz občine. Iz kroga najtesnejših sodelavcev župana. (Ki so vsi SD.) Vsakdo bo razumel in tolmačil po svoje.
Drek |  31 .07. 2020 ob  11: 25
Istriano | 31 .07. 2020 ob 10: 14 Torej kot prekaljeni protestnik pravis, da je bolje NE protestirat?
Iz zadnjih protestov je prisla ven stranka Levica ki je edina ki je proti neoliberalizmu.
Ce si kdaj protestiral, si videl, da na proteste hodijo razlicni ljudje kateri pod deznikom nezadovoljstva protestirajo tudi za zadeve katere ti omenjas, in tudi npr. proti evropski uniji ki je samo neoliberalisticna ekonomska zdruzba...
hribi |  31 .07. 2020 ob  10: 50
14
Saj jo razumem, poskušala.l se je malce okoristiti na račun davkoplačevalcev in je brata Pat in Mat vzela s seboj. Ampak ko jo ulovijo bi morala biti enako pogumna in priznati, da je malce obšla zakon. Tako pa se zaletava iz laži v laži, menim pa da je potrebno tudi bandite na Občini Izola kaznovati, ker sedaj prikrajajo resnico.
Istriano |  31 .07. 2020 ob  10: 14
Smo imeli manjše proteste pred parlamentom proti "kraji" denarja v bankah. Potem sem še protestiral pred ameriškim veleposlaništvom leta 2003 proti invaziji ZDA na Irak. Potem vam bodo protestnikom par mesecev pred volitvami nastavili novega klovna z novo stranko in boste šli vsi srečni volit za njih, da bo lahko ekipa v ozadju še naprej v miru pospravljala milijarde.
Drek |  31 .07. 2020 ob  09: 27
Istriano | 31 .07. 2020 ob 08: 20
Rusit Pivcevo pomeni rusiti Janso, ti ni jasno?
Ti si protestiral za izginotje 6miard? Kaj si naredil ti, takrat?
Bella |  31 .07. 2020 ob  09: 19
14
Najprej je dobila denar za izmisljeno delo, potem
se smesi s temi izletki kot da je poslednji bednik na socialki... moralno dno dna. Ampak... tako deluje nasa druzba. Kompromitirani ljudje z maslom na glavi, da jih lahko drzis v sahu, ne prevec delovni, da ne ogrozijo svojih sodelavcev in nesposobnega sefa, ki leze v rit svojemu sefu, taki, ki so cele dneve pri avtomatu za kavo, ki razvijajo svojo "socialno" mrezo blatenja dokler pridni molce delajo.... Pa cisto vseeno ali gre za drzavno ali privatno sluzbo.
No in to je tudi ena taka.... Gazda ima tako rad, ker bo podpisala in naredila vse kar ji naroci. Podpisana bianco odpoved je pri gazdi.
In taka druzba gre v ......
Istriano |  31 .07. 2020 ob  08: 20
Joj s čim se ukvarjamo. Pred nekaj leti je iz državnih bank "izginilo" neznano kam 6.000.000.000,00 €, zdaj vsi plačujemo dolgove za sanacijo bank, in ni bilo protestov ne pregona policistov in tožilstva. Niti ena oseba ni bila kaznovana za izginotje teh 6 milijard. Bomo pa kredite za sanacijo vsi plačevali, kar nekaj desetletij. Zato so meni protestniki sto in stokrat komične kreature. Pa. da ne bo kdo mislil, da sem za JJ-ja, ker dobro vem, kako nam je sesuval obalno gospodarstvo (Lovšin, Časar, Bavčar ...).