OBČINA IZOLA BO NA JAVNI DRAŽBI PRODAJALA NEPREMIČNINE: Rok za prijavo je 8. marec

Izola

Občina Izola razpisuje javno dražbo nepremičnin na vzhodnem delu mesta, med cesto in nekdanjim tovarniškim kompleksom Mehano, ki bo potekala 11. marca ob 17. uri.

Javna dražba bo potekala 11. marca ob 17. uri v sejni sobi občinskega sveta Občine Izola, na naslovu Trg Etbina Kristana 1, Izola. Ustrezna dokazila morajo kandidati predložiti na Uradu za prostor in nepremičnine Občine Izola (Postojnska 3, Izola) do vključno 8. marca. Dokumentacijo lahko dostavijo tudi na elektronski naslov posta.oizola@izola.si ali pa jo pošljejo po pošti na naslov Občina Izola, Sončno nabrežje 8, Izola.

Kot je razvidno iz dokumenta, občina prodaja del nepremičnine na parceli 2626 2434/13 v izmeri 2.797 kvadratnih metrov, ki se prodaja po izklicni ceni 121 evrov na kvadratni meter oziroma 338.437 evrov. Občina prodaja tudi del nepremičnine na parceli 2626 2434/13 v izmeri 2.467 kvadratnih metrov po izklicni ceni 121 evrov na kvadratni meter oziroma 298.507 evrov.

Navedene cene pa ne vsebujejo pripadajočega davka, ki ga plača kupec, so še zapisali.

Območje je razdeljeno na več prostorskih enot, predmet prodaje pa sta nepremičnini, ki po prostorskem aktu predstavljata gradbeno parcelo "D". Prostorski enoti sta namenjeni gradnji nestanovanjskih objektov za proizvodne, servisne, poslovne, storitvene in skladiščne dejavnosti. Iz dokumenta izhaja, da se parcelacija znotraj posameznih sklopov lahko prilagaja potrebam investitorjev, možne pa so tudi poljubne delitve ali združevanja zemljišč za gradnjo načrtovanih objektov.

Najnižji znesek višanja cene je 1.000 evrov.

Na javno dražbo se lahko prijavijo samostojni podjetniki posamezniki in enotna mikro, mala in srednje velika podjetja, ki izpolnjujejo pogoje v skladu z zakonodajo o gospodarskih družbah in drugimi veljavnimi predpisi s tega področja.

Udeleženci, ki želijo sodelovati na javni dražbi, morajo vplačati varščino v višini najmanj deset odstotkov od izklicne cene nepremičnine. Čas za vplačilo varščine imajo najkasneje do 8. marca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija