OBČINA ČEZ PRVO BIROKRATSKO OVIRO: Za dvigalo na Markovec 'na voljo' Mandarićeve parcele

Koper

Upravna enota Koper je v postopku razlastitve zemljišč v lasti Milana Mandarića, ki jih koprska občina potrebuje za gradnjo dvigala na Markovec, prepoznala javni interes in z odločbo ustanovila služnost v javno korist, piše ekoper. Občina bo tako lahko gradila tudi na zemljišču na klifu med Žusterno in Markovcem, osnutek sprememb prostorskih planov bo javno razgrnila že prihodnji teden.

Upravna enota, ki je o postopku razlastitve odločala po nujnem postopku, je ugotovila, da je izkazana javna korist za poseg v lastninsko pravico ter koprski občini z odločbo podelila služnost. Občina ima tako na omenjenih parcelah pravico izgradnje, obratovanja ter vzdrževanja infrastrukturnega objekta ter dostop do njega.

Nujni postopek v omenjeni zadevi pomeni, da morebitna pritožba zoper odločbo ne zadrži izvršitve, dodaja občinski portal. Služnost naj bi bila tako kmalu vpisana tudi v zemljiški knjigi.

Javna obravnava bo potekala 25. aprila ob 16. uri v prostorih Mestne občine Koper.

Na poti do uresničitve projekta gradnje dvigala na Markovec mora občina sedaj pridobiti gradbeno dovoljenje, pred tem pa urediti še vso potrebno dokumentacijo in dopolniti obstoječe prostorske akte. Tako bo že prihodnji teden v avli občinske stavbe na Verdijevi razgrnjen občinski podrobni prostorski načrt za vertikalno povezavo obalnega območja z Markovim hribom in spremljajoče parkovne ureditve. Javnost bo lahko pripombe, pobude in predloge podala do 3. maja, 25. aprila pa bo potekala tudi javna obravnava.

Deli novico:

Koper |  16 .04. 2018 ob  20: 20
Gradi se koper a v srcu gnjiloba! Pojdite rajsi pogledat stari deu mesta!
xy |  16 .04. 2018 ob  16: 47
-1
Sem takoj za to dvigalo!
itak |  16 .04. 2018 ob  14: 25
-1
Nergači kot nergači. Drugi se pa veselimo.
najlepši |  16 .04. 2018 ob  14: 24
Koper je... simple the best!
Dubaj |  16 .04. 2018 ob  12: 28
Primerjal je Dubaj s Koprom... krizal sem se
mislim |  16 .04. 2018 ob  09: 38
js sm osebno sreče da bomo dobili lift, ne strinjam pa se z konkuriranjem Dubaju.
se skupaj bi lahko bilo dosti bolj skromno in estetsko prilagojeno našemu okolju.
lino |  16 .04. 2018 ob  08: 36
en kratek povzetek na par komentarjev:

točno tako kot je napisal "Vladoiu | 14.4.2018 ob 09:30" gre za maščevanje Mandariču in pa seveda predvolilne obljube, ki zaenkrat nimajo realne osnove! Vsekakor pa menim, da je izgradnja nove šole v Škofijah in ureditev vodovoda in kanalizacije v zaledju MOK prednostna pred stolpom. Zakaj pa MOK za te stvari ne pridobive EU sredstev?

@ @pinko.palinko | 14.4.2018 ob 13:03, za pridobit EU sredstva pa morejo biti izpolnjeni pogoji od načrta, finančna konstrukcija, dovoljenja (gradbena,...), šele nato lahko zaprosiš za sredstva, za katera pa ni 100% da jih pridobiš oz koliko jih pridobiš, tako, da daj malo razmisli predno napišeš, da bo to zgrajeno z EU sredstvi. V MOK pa še zdaleč ni narejeno vse tisto kar je Popović obljubljal, tako da .....

@ Sredstva | včeraj ob 11:02, popolnoma strinjam s tem kar si napisal in dejansko gre za zavajanje zaradi lastnih interesov

@ Razširimo obzorja | 14.4.2018 ob 13:38, hahahahahaha ti jih pa sterljaš pa kaj ni sedaj ravno to da greš peš ali s kolesom zajeto v smeri trajnostne mobilnosti, hoje in uporabe alternativnih načinov prevoza (kolo,...), nenazadnje pa aktivnega preživljanja prostega časa. Z dvigalom to odpade.. Kaj pa če bi si prebivalci mestnega jedra zaželeli tekoče stopnice ali tekoč trak da bio prišli iz centra Kopra do Žusterne, da bi tudi oni potem lahko peš prišli npr. do bolnice Izola??

@ Stolp | 14.4.2018 ob 15:59, arhitekt se je s svojim načrtom potegoval za nagrado in on je to opravil dobro ,vse ostalo pa arhitekta ne zanima (čigava je zemlja, so ali niso dovoljenja, je ali ni denar,.....) !

@ Kopercan | včeraj ob 09:48, na tvoj komentar lahko odgovorim edino tako in sicer: ja pol si pa ti oz tisti, ki bi radi imeli lift na Markovec sami sfinancirajte ta projekt ne pa da si kupujete makine po 50.000€ bmw in take fore...

@ @Kopernik | včeraj ob 11:29, no zdaj vidiš kako so razgledani Popovićevi volilci. Niti tega ne vedo kako so stvari zakonsko urejene!

@ Simone28 | včeraj ob 11:35, kako boste s tem projektom imeli komaj zdaj kaj za pokazat, če se pa hvalite kako je vse oh in sploh v MOK. Ne razumem. Aja z fotovoltaičnimi lučmi, ki delajo samo če so priklopljene na javno razsvetljavo (elektriko) se res ni za hvalit!

@ Ilarija | včeraj ob 17:21, v Kopru ostanejo za več kot dva dni samo tisti, ki pridejo z avtodomom v res lepo urejen PZA (ena redkih dobrih idej župana oz. tistega, ki mu je to predlagal) kjer imajo za 4 EUR plačano vse kar moraš v kampu odštet več deset EU, in potem si tam kuhajo in hodijo po špežo po trgovinah, ne pa po lokalih, da bi gostinci in turizem imela kaj od njih.


Kako pa kaj s stolpom v Glemu za katerega MOK ni odštela samo "enega črnega in enega belega", je že dobro leto od nakupa mimo. Kaj se pa tam oz s tem dogaja. Koliko se je povečal turizem v Glemu? So kakšni prihodtki od tega nakupa ali samo stroški? So se po enem letu žeodločili kaj in kako z njim? Ali je bilo to samo finančno reševanje prijatelja oz. podpornika župana?
Šerif |  16 .04. 2018 ob  07: 24
Hmmm.....javni interes .
Vhod v luko koper zgleda da ni javni interes ?
Še dobro da so šli v zamenjavo zemljišča Ankarančani .
To mi zgledajo bolj interes enih par ljudi ,tistih ki bodo kar nekaj pokradli
in tistih ki jim je pretežko z Markovca v Koper ali pa ne poznajo javnega prevoza .
Ful dobro bo |  16 .04. 2018 ob  06: 57
Moja mama bi tekla maraton ampak na markovec ji je ful klanec in dvigalo ji bo ful pomagalo zelo bo srečna . Moj oče bi šel vsak dan s kolesom v službo ampak mu je ful previsoko ,potem ko bo dvigalo se bo vsak dan vozil iz kvedrove v službo in bo naredil nekaj za svoje zdravje ker prej ni mogel .Jaz pa sem do zdaj živela na luni in me niso mogli prizemljit niti s tabletami ,mogoče pa me bo to dvigalo ker je fulll dobro in komaj čakam .
::::)))))))))
vizjonarji |  16 .04. 2018 ob  06: 46
Halo ma,kaj je Koper v sloveniji ali v arabskih emiratih,kjer črpajo nafto in so polni denarja za take projekte in razvoja turizma za bogate goste?S tistim,kar Luka da in s prodajo občinskih nepremičnin nemoreš,kaj dosti zgradit sploh,pa ne če imaš še toliko nedokončanih projektov tako,da je to samo še en projekt našega vizjonarja,ki namesto nafte črpa in troši naša in EU sredstva za svoje frustracije.
Vsakič |  15 .04. 2018 ob  21: 26
-6
ko je debata o kaki inoviteti, ki naj bi se jo uvedlo/zgradilo se najdejo sebe, ki jim nekaj ni prav. Standard. Me prav firbec daje kak bi Koper bil, če bi bil kaki od vas župan. Ma bi imeli namesto lepega mesta skrpucalo.
telenovele |  15 .04. 2018 ob  21: 18
-3
nekdo preveč gleda ... Kajneda @ @@ficko | danes ob 18:23. Dvigalo bo NAM OBČANOM prišlo prav, sploh tistim, ki prihajamo z Markovca. Svoje halucinacije imej kar zase!
1