OBČINA BO IZVEDLA 70 PROJEKTOV, KI SO JIH IZBRALI KOPRČANI: Kateri je dobil največ glasov?

Koper

V sredo se je zaključilo glasovanje o projektnih predlogih za participativni del proračuna za leti 2021 in 2022, ki ga je pripravila Mestna občina Koper v okviru projekta Predlagam - odločam/Propongo - decido. Med 184 projekti, ki so izpolnjevali pogoje in bili uvrščeni na glasovanje, so jih občani izglasovali 70 v skupni vrednosti 949.936 evrov.

Letos je bilo zanimanje za sodelovanje v projektu participativnega proračuna občutno večje kot lani. O 184 projektnih predlogih je namreč glasovalo 4154 občanov, skupno število glasov pa je doseglo številko 18.182. Koprska občina bo za uresničitev izglasovanih projektov letno namenila 480.000 evrov, za obe leti skupaj bo tako namenjenih nekaj manj kot 960.000 evrov, so sporočili z mestne občine.

"Koprčanke in Koprčani smo ponovno dokazali, da demokracijo jemljemo resno. Zgodba projekta Predlagam - odločam se nadgrajuje in nadaljuje, ljudje ga dojemajo kot dobrega. Mislim, da smo na pravi poti," so ob tem povzeli besede župana Aleša Bržana.

Zadovoljen je tudi predsednik komisije za participativni proračun Borut Jerman, "saj je očitno, da so ljudje usvojili koncept participativnosti, projekti so bili bolje zasnovani in bodo izvedeni". Kot je dodal, so se tako kot lani tudi letos precej bolje organizirale in angažirale manjše skupnosti.

Borut Jerman (levo) in Aleš Bržan (desno)

Največ glasov je prejel predlog ureditve dostopa do kmetijskih površin na območju Dobrave v vrednosti nekaj manj kot 20.000 evrov. Več podpore sta bila deležna tudi projekta ureditve dostopa do kopališča Oblakovec ob reki Rižani in ureditev dela makadamske poti v Dekanih, ki jo vsakodnevno uporabljajo krajani, pohodniki in drugi, so še navedli na koprski občini.

Seznam projektov, ki so bili izglasovani, je dostopen na spletni strani https://predlagam-odlocam.koper.si/.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  28 .09. 2020 ob  12: 18
-3
Proti temu, kar se je vse prej delalo je to kaplja v morje. Kaj ste pridobili kaj EU sredstev ali se še učite?
Piero Panin |  26 .09. 2020 ob  20: 50
Moj komentar je bil misljen na tistega predhodnega,ki jim ga je uspelo zbrisat.
Verjamem pa da zdej zgleda kot da simfam obcino.
Alesa Brzana "sam doma" ce se ga gdo spomne iz caprisa ko je vodil odajo,vedno sem ga poslusal vrtel je dobre komade.
Vnesel je na obcino "glasbene zelje" kar se mi zdi fenomenalna ideja
Piero Panin |  26 .09. 2020 ob  12: 53
-5
Ou bla je firma ki je prodajala parfume po telefonu,marza je bla velika... :-)
Morda se bo kdo spomnu prodajat umetnost,slike fotografije po telefonu,tistemu stacionarnemu brez ekrana