OBČINA ANKARAN O 'RUŠENJU' IGRIŠČ ZA ODBOJKO ŠD KATARINA: "Sklenili smo sodno poravnavo, na uporabo imajo športni park"

Ankaran

Poročali smo že o sporu med ŠD Katarina in ankaransko občino. Društvu je občina poleti 2019 odklopila vodo in elektriko, decembra lani pa jih je še pozvala naj v tednu dni s parcele 1358 odstranijo vso športno infrastrukturo. Stališča ŠD Katarina smo že objavili. Odgovorov na vprašanja, ki smo jih zastavili ankaranski občini, sicer nismo dobili, so pa danes z občine poslali sporočilo za javnost, v katerem pojasnjujejo spor oziroma sodno poravnavo.

Občina Ankaran je na sporni parceli 1358 dobila stavbno pravico za ureditev pešpoti in obalne povezave med ŠRP Sv. Katarina in Ankaranom, kot jo predvideva OPN. "Parcela je bila leta 2013 razglašena za vodno zemljišče in jo je mogoče uporabljati le kot javno dobro, pešpot in ohranitev priobalnega pasu. Ni pa na njej dovoljeno izvajati športnih dejavnosti in urejati športnih površin," so zapisali na ankaranski občini.

Športne dejavnosti so se zato premaknile v neposredno bližino vodnega območja, nekoliko proti vzhodu, na sosednjo parcelo 1357, kjer leži območje športno rekreacijskega parka Sv. Katarina z urejenim igriščem za nogomet, novimi igrišči za odbojko na mivki, mandračem ter drugo opremo za potrebe vodnih športov.

Kot zatrjujejo na Občini Ankaran, je ŠD Katarina del parcele 1358 uporabljajo brez vseh pravnih podlag za igrišča za odbojko na mivki. Ker je bila parcela razglašena za vodno zemljišče, športne površine niso več dovoljene oziroma so se premaknile na sosednje parcelo 1357.

Iz tega razloga sta občina in ŠD Katarina sklenila sodno poravnavo, s katero se je društvo obvezalo, da bo do konca leta 2020 odstranilo s parcele 1358 vse objekte, na razpolago za uporabo pa dobijo pod enakimi pogoji kot ostala društva novozgrajeno infrastrukturo na območju športno rekreacijskega parka.

Slika prikazuje:
- rumeno označeno območje obstoječega ŠRP Sv. Katarina, na katerem so že urejena nova odbojkarska igrišča,
- modro označeni nepremičnini s parc. št. 920/3 in 920/4 obe k.o. Ankaran, ki jih je Občina Ankaran v letu 2020 pridobila od RS,
- rumeno obrobljeno kopenski del nepremičnine s parc. št.. 902/2 k.o. Ankaran, ki jo OA pridobiva od RS skladno s pismom o nameri,
- rdeče obarvano območje stavbne pravice v korist OA na nepremičnini s parc. št. 1358 k.o. Oltra, za ureditev pešpoti in postavitev urbane opreme,
- rdeče obrobljeno preostali JV del nepremičnine s parc. št. 1358 k.o. Oltra, na robu katere je dotrajan zid in dotrajana betonirana pot, ki ju je potrebno odstraniti, ter nekdanja igrišča za odbojko, ki se odstranjujejo po sodni poravnavi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  10 .01. 2021 ob  09: 25
Ne morem verjeti, da v ankaranski občini celo nekaj delajo...
vseved |  07 .01. 2021 ob  11: 03
@ Lili, tudi prej ni bilo nič videti ! Je pa sedaj Ankaran najbolj zaželjen in idiličen , miren kraj v Sloveniji.
Lili |  07 .01. 2021 ob  09: 43
-5
Kje ste zdaj vsi dežurni komentatorji, ki ste imeli toliko za pisat, ko ste hoteli svojo občino? Sedaj jo imate! Kam pa gre ves denar? Nič ni videt...hahahahaha ovce..