OBALNO MESTO REKORDER V GOSTOTI NASELJENOSTI: Slovenija bi imela s takšno gostoto 109 milijonov ljudi!

Slovenija

V Sloveniji je na prvi dan letošnjega leta živelo 2.080.908 ljudi. 57 naselij se je do tega dne popolnoma izpraznilo in v njih ne živi nihče, zato pa eno od obalnih mest tako rekoč 'poka po šivih'. Najgosteje naseljeno je mesto Piran, kjer na kvadratnem kilometru prebiva 5360 ljudi.

Največ nenaseljenih krajev je v občini Kočevje (17). Brez prebivalcev je s koncem leta 2018 ostala še Nova Gora v občini Dolenjske toplice.

Piran je najgosteje naseljeno slovensko mesto s povprečno 5360 prebivalcev na kvadratni kilometer. Če bi hoteli tako gosto naseliti celotno Slovenijo, bi potrebovali 109 milijonov ljudi.

Med osmimi naselji, ki so imela po najmanj 30 prebivalcev in ni bilo otrok oziroma mlajših od 15 let, sta največji Završje v občini Trbovlje in Logje v občini Kobarid. Obe imata 42 prebivalcev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Slavica |  13 .06. 2019 ob  18: 55
G.novinar je to slabo napisal. Žal.
Ni se prepričal, da nas je pozimi manj kot aboriđinov.Naša mati občina je zelo slaba in je uspešno vse razprodala, denar porabla in sedaj razmišlja kaj bi še lahko prodala, za svoje "majhne " plačice.
Že 40 let ni niiti enega strokovnega župana ali njegovih pomagačev.Pojma nimajo kaj je to biti župan.Vsi skupaj in vsak posebaj skrbi samo za sebe.
Da bi pa se pozanimali kako bi bilo bolje in pogledali v druge občine.NE to pa ne.Sami talenti uničevanja javnega dobrega. Saj s tuđim k.... je lahko mlatit po koprivah.Me zanima če to počnejo v svojem domu tako noro gospodarjenje.
Sicer pa ni čudno, saj še noben ni rabil vrnit kar je pokradel ali napačno potrdil.Saj jim sama zakonodaja omogoča vso to nesposobnost.
Borut |  13 .06. 2019 ob  16: 38
11
Piran je precej umirajoče mesto kar priča tudi dejstvo, da nima niti mesnice (forši so sami vegetarijanci). Finta je med drugim v tem, da je od teh 5000 zelo velik del "vikendašev". Če ne verjameste pejte en dan zvečer pozimi po punti in preštejte, koliko oken bo osvetljenih.