OBALNI POSLANEC PO NAPOVEDANEM ZMANJŠANJU MINISTRSTEV: "Od začetka mandata ... se odločitve zgodijo, priletijo čez noč"

Slovenija

Pogovori o rekonstrukciji vlade so še odprti oz. stvar pogajanja, po napovedi premierja Roberta Goloba o krčenju števila resorjev menijo v Levici. Treba se je vprašati, kaj je namen takšne rekonstrukcije in ali je zanjo primeren trenutek. "Sile bi bilo verjetno bolje usmeriti v kakšne druge stvari," je ocenil vodja poslancev Matej T. Vatovec.

V Levici bodo sicer počakali, kaj bo na sestanku prvakov koalicijskih strank na mizo prinesla Svoboda. So pa signali o rekonstrukciji vlade slabo leto po njeni organizaciji po Vatovčevih besedah zaskrbljujoči za javnost, ker se slednji lahko zdi, da se koalicija in vlada ukvarjata predvsem s tem, kako se bosta organizirali, in ne s tem, kar počnejo.

V stranki sicer ocenjujejo, da ministri iz njihove kvote delajo dobro.

Na vprašanje, ali se zdi, da v koaliciji torej ne gre več za partnerstvo, ampak čakanje na odločitev nekoga drugega, pa je Vatovec odvrnil: "Ne bom ovinkaril, že od začetka mandata je nekako ta neprijeten občutek, da se odločitve zgodijo, priletijo čez noč, kar seveda nekoliko zbija zaupanje v kakovost sodelovanja". Tudi o tem se bo po njegovih besedah treba pogovoriti na omenjenem sestanku prvakov koalicije, da bo pretok informacij o tovrstnih zadevah v prihodnje potekal na ravni koalicije, in ne novinarskih konferencah vsake posamezne stranke.

Ocenjuje pa, da koalicija zaradi tega ni razrahljanja, gre pa za "turbulence, ki mogoče malo podaljšajo let", je ponazoril.

Dodatno zaskrbljenost pa tako v koalicijo kot tudi v javnost vnaša še pričanje nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar na ponedeljkovi seji preiskovalne komisije DZ, ki preverja sume političnega vmešavanja v delo policije, je dejal Vatovec. Tako upa, da se bodo očitki Bobnar premierju Robertu Golobu čim prej razrešili. Besede Goloba, da je edina trditev Bobnarjeve, ki drži, da je imela nalogo "policijo očistiti janšistov", pa razume kot "štiklc" celotne koalicije pred volitvami. "Če pa je bila včerajšnja izjava predsednika vlade drugačna in je tudi kaj drugega mislil, je to seveda vprašanje, ki zahteva dodaten pregled, predvsem s tistimi, ki takšna dejanja preiskujejo," je še navedel Vatovec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija