OBALNI POSLANEC GREGOR PERIČ: "Slovenija je brez EU politično, ekonomsko in ozemeljsko mrtva"

Slovenija

Slovenija je brez EU politično, ekonomsko in ozemeljsko "mrtva", zato nujno potrebujemo močno in stabilno unijo, je ob izteku kampanje za evropske volitve na spletnih straneh SMC zapisal nosilec kandidatne liste stranke Gregor Perič. Kampanjo je sicer ocenil kot medlo, z nekaterimi poskusi zajahati val strahu in pridobiti kak odstotek podpore.

Gregor Perič

"Kampanja se izteka. Bila je precej medla, obarvana predvsem z brexitom in migracijami, prozornimi poskusi zajahati val strahu in pridobiti kak poceni odstotek. V kampanjah se pomembni pojavi skušajo v medijih predstaviti črno-belo. Ni važna rešitev, šteje ali si 'za' ali si 'proti'," je ocenil Gregor Perič.

Zatrdil je, da med kampanjo z dvema izjemama ni imel možnosti posredovati svojega pogleda na prihodnost EU. "Sem se pa veliko ukvarjal s sendviči, maketami, raznimi javnomnenjskimi anketami, Tešem, faktografskimi podatki v slogu kviza Milijonar...," je orisal.

Opozoril je, da je Slovenija brez EU "politično, ekonomsko in ozemeljsko 'mrtva'". Zato po njegovem prepričanju nujno potrebujemo močno in stabilno EU, ki jo moramo prenoviti, narediti močnejšo, bolj povezano, odzivnejšo in solidarnejšo.

V luči vsega, kar se dogaja po svetu, hoče močno EU z njeno vodilno globalno vlogo, ker še vedno meni, da v svetovnem merilu prav Evropa premore največ razuma, zgodovinske odgovornosti, zavezanosti k miru, svobodi in humanizmu. Volivce je ob koncu pozval, naj gredo na volitve in "investirajo svojo delnico".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  24 .05. 2019 ob  19: 08
In Silvano Radin, ki je zmagal v volilnem okraju Koper II s 1762 glasovi ni šel v parlament. Prav tako je v Izoli zmagala Majda Vrtovec z 922 glasovi, v parlament pa je šel Gregor Perič. Naj gre v tri krasne ta volilni sistem in tisti, ki si ga je zmislil.
Istriano |  23 .05. 2019 ob  16: 01
Gregor Perič poslanec, ki je bil izvoljen s 718 glasovi v parlament, antipatični poslanec Branko Grims, ki ga ljudje "kao" ne marajo pa je bil izvoljen s skoraj 4.400 glasovi, to je več kot vsi poslanci Plemenitega Jelinčiča skupaj.
ManofSteel |  23 .05. 2019 ob  10: 31
Volit paraziti za njihove lepe plače in predvsem lepo pokojnino. Že tečem na volišče habahabaha
ManofSteel |  23 .05. 2019 ob  10: 28
E moj Perko, lisico mala, ko te nezna skupa bi te platija....morda ti si mrtev brez EU plače....koga ti farbaš. Tebe zanima samo kariera in dobra plača brez trznit k....tako kot večina politikov ne glede nato, da more narod poravnat vaše pufe zaradi neznanja in predvsem sprenevedanja.
kaslc |  23 .05. 2019 ob  10: 21
Poslanec ki vsem svojem dosedanjem udejstvovanju ni napravil ali speljal enega projekta . Vedno nekje zadaj se drži za krilo večjih igralcev.
Izola izgubila par tisoč€ za njegovo plačo poklicnega podžupana.Rezultatov nikjer.Napravil pa tako ali tako ni ničesar.In tudi v bodoče ne.
Nekakšen Aleksej Skok v malo bolj novejši obliki ,prisesan na naše žepe.
@istriano. Spoštovanje si je potrebno pridobiti ,ne pripada ti po defoltu.
Istriano |  23 .05. 2019 ob  03: 31
11
Spoštovani g. Perič, Istra je obstajala pod Rimljani, Habsburžani in Benečani in še bo obstajala, tudi ko Evropske unije že dolgo ne bo več. Kar se Slovenije tiče njen obstoj je možen tudi brez EU (Švica, Norveška) in prihodnost naše države je bolj odvisna od našega odnosa do nje, do naše kulture, jezika do rojevanja otrok, ki je bistveno premajhno. S sedanjim trendom nas prav gotovo ne čaka rožnata prihodnost. Predlagam, da se ukvarjate z bolj koristnimi stvarmi. Na primer, da pripravite predlog zakona, da bi tudi v Sloveniji lahko volili doma iz naslonjača, kot to počnejo v Estoniji od leta 2005 in to z uporabo brezplačnega interneta. Bi videli potem, kako bi se povečala volilna udeležba. Se pa vsekakor da preživeti brez Nata, poglejte samo Avstrijo, Švico, Švedsko, Finsko in Irsko.