OBALNI KITARIST JE MED KARANTENO SKRBEL ZA POZITIVNO VZDUŠJE: Na Markovcu so 'zažigali' koncerti na balkonu (FOTO, VIDEO)

Koper

V času karantene, v kateri smo se v minulih mesecih znašli zaradi preprečitve širjenja novega koronavirusa, so po vsem svetu in tudi v Sloveniji zaživeli koncerti z domačih prizorišč, denimo dnevnih sob in vrtov. Svoje koncertno prizorišče je na majhnem balkonu v zadnjem nadstropju bloka na Krožni cesti dobil tudi Markovec. Znani obalni glasbenik Stane Bakan je skupaj z glasbenimi prijatelji v sklopu koncertov, ki jih je poimenoval Rock na balkonu, kar dva meseca skrbel za razdajanje pozitivnega vzdušja.

Ekipa, ki je poskrbela za nepozaben zaključni koncert.

"Ko se je začela epidemija koronavirusa, so bili ljudje depresivni. Pa sem si rekel: 'Grem gor na balkon, da s prijatelji razveselim ljudi, jih dvignem pokonci z glasbo, ki jo igram.'," je Bakan opisal, kako se je porodila ideja za koncerte na balkonu. In res se je z glasbenimi prijatelji odpravil v najvišje nadstropje bloka, na skupni balkon in pričel z razdajanjem pozitivne energije. Hkrati se je s tem poklonil še zdravnikom, medicinskim sestram in vsem, ki so na kakršen koli način pomagali obolelim s covidom-19, pravi.

Koncerti na balkonu so blok na Krožni cesti naredili "legendaren", je prepričan Bakan.

Tako velikega in dobrega odziva ljudi ni pričakoval niti sam. Vseh osem koncertov je v živo predvajal na družbenem omrežju Facebook, "odziv pa je bil fantastičen tako v gledanosti kot v komentarjih". "Vsak koncert si je ogledalo okrog 1000 ljudi, zaključni dogodek pa je beležil celo več kot 2000 ogledov širom Slovenije in tudi drugod. Ljudje so se oglašali vse od New Yorka, Melbourna pa do Španije, Nizozemske, Nemčije," je ponosen Primorec. Tudi sosedje in okoliški prebivalci so koncerte sprejeli z odprtimi rokami. "Nobene pripombe ni bilo, v komentarjih so celo 'kričali', naj dam zvočnike bolj na glas," je dodal.

Stane Bakan

Bakan meni, da so edini v Sloveniji, ki so v času karantene imeli tovrstne koncerte redno, skoraj vsak teden in v živo. Prvega so izvedli 20. marca, zadnjega pa 22. maja. "Začeli smo v bundah, končali pa skoraj s striptizom zaradi vročine," se je pošalil in dodal: "Vse je bilo spontano, brez nobenih vaj."

Znanemu kitaristu so se na balkonu pridružili številni glasbeni gostje z Obale, med njimi Sebastjan Hrvatin, Enisa Hodžić, Patrik Mrak, Miha Cvejanov, Artur Markuža, Tomi Sabadin in DJ Lovro.

Objavil/a Stanly Bakan dne Petek, 22. maj 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija