OBALA V PRIMEŽU MOČNIH NALIVOV IN VIHARNIH SUNKOV VETRA: V Piranu najmočnejši dosegel 122 km/h, a pozor, ni še konec (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Za prebivalci Obale je dolga noč, ko so odpravljali posledice hudega ponedeljkovega neurja. Neurja z močnim vetrom in nalivi so prizadela tudi druge dele države, in sicer 25 občin, poroča center za obveščanje uprave za zaščito in reševanje. Vremenoslovci pa opozarjajo, da se lahko nestabilno in nevihtno vreme nadaljuje tudi še danes.

Foto: Facebook Promet za Obalo

Obalo je v ponedeljek popoldne dosegla izrazita nevihtna linija, ob kateri so se pojavljali viharni sunki vetra in nalivi. Neurja z močnim vetrom in nalivi so se nato iznad Primorske začela širiti preko Notranjske v osrednjo Slovenijo in naprej v Zasavje, Posavje ter Podravje, kažejo podatki Agencije RS za okolje (Arso).

Neurje z močnim vetrom in obilnim dežjem je po poročanju centra za obveščanje prizadelo območja 25 občin, najbolj pa je prizadelo območja občin slovenske Istre, kjer so zabeležili 29 dogodkov, na območju Notranjske so zabeležili 19 dogodkov, v Ljubljani z okolico pa deset.

V večini primerov je šlo za podrto drevje, poškodovana ostrešja objektov ter druge infrastrukture. V dveh primerih je zagorelo zaradi udara strele. Sprožila sta se dva zemeljska plazova. Meteorna voda je poplavila oziroma ogrožala nekaj objektov in poplavila eno cestišče, še navajajo v omenjenem centru. Na terenu so po njihovih podatkih posredovali gasilci iz 30 gasilskih enot.

Najhuje je bilo po poročanju medijev na Obali, kjer je podiralo drevesa in zalivalo kleti, ponekod so ostali brez elektrike. V Piranu je najmočnejši sunek vetra dosegel hitrost 122 kilometrov na uro, je poročala POP TV.

Orkanski sunki vetra niso prizanesli Ribji kantini v Piranu.

Po poročanju Policijske uprave (PU) Koper so v včerajšnjem neurju drevesa padla na vozišče na cesti Materija–Obrov, v Račicah, na cesti Strunjan–Beli križ, na Šmarski–odcep za Grintovec, na cesti Jagodje–Lucan, Mala seva, v avtokampu na Debelem rtiču se je zaradi neurja odlomila veja in padla na kombi, na stari Šmarski je z barake vrglo streho na cesto … Bilo je veliko prometnih zastojev, tudi v tunelih.

"Ker so napovedane nevihte tudi danes, svetujemo previdnost na cestah. Naj ne bo odveč ponovno opozorilo, da se v predorih ne ustavljamo!" ponavljajo koprski policisti in dodajajo: "Ne ustavljaj na avtocesti, pod nadvozi, v predorih, ne obračaj vozila, ne vozi v nasprotno smer, ne vozi vzvratno. Prilagodi hitrost in varnostno razdaljo!" Neodgovorni vozniki ob neurju na avtocesti namreč še vedno ustavljajo v predoru, na odstavnem pasu, obračajo vozila, s tem pa ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Neurja možna tudi danes!

Krajevna neurja bodo možna tudi danes čez dan, sicer pa bo danes spremenljivo oblačno, so napovedali na Arsu. Ob morju bo pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, ob morju okoli 21 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 stopinj Celzija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  04 .08. 2020 ob  10: 33
Konstrukcijske sposobnosti postavljalcev šotorjev iz Dolenjske ne dosegajo standardov Obale. Naslednja leta naj taborijo na njim bolj prilagojenem terenu.