OB TEM KOLEDARJU BO RES TREBA KAJ POGASITI: Goli za novo intervencijsko vozilo, in dve dekleti (FOTO)

Slovenija

Člani prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Unec so odvrgli svoja občila in se fotografirali za koledar za leto 2022. Tokrat z dobrim namenom, za nakup gasilskega vozila cisterne, ki jo še kako potrebujejo v primeru gozdnih požarov. Cisterno, s katero trenutno hitijo na pomoč, v poletnih mesecih pa tudi dovažajo pitno vodo oddaljenim hišam, so dobili že davnega leta 1983.

14 prostovoljnih gasilcev iz Unca se za koledar ni sleklo prvič. Ob tem je treba omeniti, da sta med njimi tudi dve dekleti. Prvič so takšen način zbiranja denarja ubrali pred petimi leti. "Ko smo zbirali denar za manjše intervencijsko vozilo za gašenje gozdnih požarov. Takrat smo ga kupili in je danes naše glavno vozilo, ker je cisterna dotrajana," pravi Srečko Deželak, član PGD Unec.

Čeprav ima društvo okoli 200 članov, jih je operativnih le 36. Gre za manjše društvo, ki spada pod Gasilsko zvezo Cerknica. Tu se bo v prihodnjem letu sicer nabavila nova cisterna. "A je zelo malo možnosti, da bo prišla na Unec. Zato se poskušamo znajti sami. Nekaj denarja že imamo privarčevanega, tako da upamo, da bomo dobili vsaj tisto cisterno, ki jo sedaj uporabljajo v Cerknici," ne skriva Deželak.

Takšna vozila so velik finančni zalogaj, saj se njihove cene začnejo pri 250.000 evrih. In nekaj, upajo mladi gasilci, jim bo uspelo zbrati tudi s prodajo koledarjev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija