OB SVETOVNEM DNEVU OLJKE: V Kopru bodo jutri ocenili letošnjo letino

Koper

Na Inštitutu za oljkarstvo Znanstveno-raziskovalnega središča Koper bodo ob Svetovnem dnevu oljke ta petek predstavili letošnjo letino ter nove izzive na področju oljkarstva.

Svetovni dan oljke sicer obeležujemo 26. novembra, na Inštitutu za oljkarstvo Znanstveno-raziskovalnega središča Koper pa bodo ob tej priložnosti že ta petek, 23. novembra, ob 11. uri v prostorih Znanstveno-raziskovalnega središča Koper (ZRS Koper), Garibaldijeva 1 v Kopru, ocenili letošnjo letino s pokušino oljčnega olja ter predstavili nove izzive na področju oljkarstva. Oljkarje na račun vremenskih razmer, ki so jih letos zaznamovale toča, burja in druge nevšečnosti, pa tudi na račun vse večjega pridelka in omejenega števila oljarn na našem območju, namreč v prihodnosti čakajo številni izzivi.

O njih bodo spregovorili  direktor ZRS Koper prof. dr. Rado Pišot, vodja Laboratorija Inštituta za oljkarstvo ZRS Koper Milena Bučar Miklavčič, predstavniki pridelovalcev in ostali strokovni sodelavci s področja oljkarstva, ki bodo sodelovali na dogodku.

Deli novico: