OB SEDMIH ZJUTRAJ DVE TRAGIČNI NESREČI: Umrl 28-letni voznik, 30 kilometrov stran pa voznica (FOTO)

Kronika

V prometni nesreči v Zgornjem Logu pri Litiji je okoli 7. ure na kraju nesreče umrl 28-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil po napačni strani vozišča. V nesreči so bili udeleženi še 51-letni voznik tovornega vozila in njegov 46-letni sopotnik, ki sta se lažje poškodovala, ter 29-letni voznik osebnega vozila, ki ni dobil resnejših poškodb. Do hude nesreče je prišlo okoli 7. ure zjutraj tudi pri Mengšu, v kateri je umrla 71-letna voznica. V nesreči, ki se je včeraj zvečer pripetila v Ljubljani, pa je bilo poškodovanih šest mladih.

Nesreča v Zgornjem Logu pri Litiji.

28-letnik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Tam je najprej oplazil vozilo 29-letnega voznika, nato pa trčil v omenjeno tovorno vozilo, ki sta takrat pravilno pripeljali iz nasprotne smeri. Oba poškodovanca so odpeljali v Splošno bolnišnico Trbovlje, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

V nesreči, ki se je zgodila danes okoli 7. ure pri Mengšu, je umrla 71-letna voznica osebnega avtomobila. Pripeljala je po lokalni cesti iz smeri Pri bajerju proti Loki pri Mengšu. V levem ovinku je peljala naravnost po makadamskem parkirišču, nato pa je trčila v žičnato ograjo in steber. Voznica je umrla na kraju nesreče, so sporočili s policije. Glede na zbrane okoliščine, bi lahko šlo za dogodek zaradi zdravstvenih težav voznice, več pa bo znanega po opravljeni obdukciji, so še zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

V nesreči sredi Ljubljane šest poškodovanih

Sinoči je okoli 19.20 nesrečo v križišču Dunajske in Linhartove ceste v Ljubljani povzročil 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki v križišču ni upošteval rdeče luči. Iz nasprotne smeri je pripeljala 33-letna voznica osebnega vozila, s katero sta silovito trčila, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Slika je simbolična.

V nesreči sta se voznika lažje poškodovala. V vozilu 22-letnika so bili še štirje potniki, od katerih sta se 17-letnica in 18-letnik hudo poškodovala, dve 18-letnici pa lažje. Niti 22-letnik niti njegovi sopotniki niso bili pripeti z varnostnim pasom, 33-letna voznica drugega vozila pa je bila pripeta.

Oba voznika sta uspešno prestala alkotest, prav tako so pri 22-letniku opravili tudi hitri test na droge, ki je bil tudi negativen.

Na PU Ljubljana so pojasnili, da je 22-letnik pripeljal po Dunajski cesti iz mesta. Na križišču z Linhartovo cesto je zaradi neupoštevanja rdeče luči trčil s 33-letno voznico, ki se je po Dunajski cesti pripeljala iz nasprotne smeri in pravilno zavila levo proti Linhartovi cesti.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.