Ob Hotelu Delfin bo zaživel botanični vrt

Izola

Začetek letošnjega leta so v izolskem hotelu Delfin namenili investicijskim in vzdrževalnim delom, v tem letu pa pripravljajo še eno novost – na vzhodni strani hotelskega kompleksa so namreč začeli urejati Kneippov vrt, za katerega upajo, da bo nared do začetka poletja.

Ob hotelu Delfin so na 1.500 kvadratnih metrih površine začeli urejati Kneippov vrt. "Zasnovo vrta smo zaupali izjemnemu krajinskemu arhitektu prof. Vladimirju Vremcu, ki je k sodelovanju pri zasaditvi povabil tudi Botanični vrt iz Ljubljane. Za arhitekturo je poskrbel Aleksander Bizjak. V Kneippovem vrtu bomo zasadili zdravilne rastline in zelišča, ki bodo prikaz uporabe le-teh skozi zgodovino, kot tudi najbolj poznane rastline Istre in Krasa," je ob tem povedala direktorica hotela, Nina Golob. Med januarskim zaprtjem hotela pa so prenovili hotelsko avlo, v hotelski restavraciji uredili novo samopostrežno linijo in strežne otoke ter z izolacijo ostrešja nadaljevali z energetsko sanacijo.

Starejši za starejše

Lastnik Hotela Delfina je sicer Zveza društev upokojencev Slovenije, ki v hotelu tudi organizira različne dejavnosti. Njihov največji projekt je Starejši za višjo kakovost življenja doma ali krajše Starejši za starejše, ki poteka od leta 1995, vanj pa je vključenih preko 3.500 prostovoljk in prostovoljcev, ki v svojem kraju obiskujejo vse starejše od 69 let in jim poskušajo organizirati pomoč, če se pokaže da jo potrebujejo. Cilj projekta, ki ga vodi Rožca Šonc, je starejšim omogočiti, da bi čim dlje lahko ostali doma, kar je želja vsakega starostnika, v Hotelu Delfin pa že tretje leto zapored gostijo redno letno izobraževanje koordinatorjev, ki jih je preko 500.

Deli novico:

Opazovalec |  30 .03. 2015 ob  22: 47
-1
Občutek imam, da nova direktorica odlično opravlja svoje delo. Toliko pozi8tivnih sprememb v kratkem času- samo čestitamo ji lahko. Take ljudi rabimo na vodilnih mestih!
Opazovalka |  24 .03. 2015 ob  19: 27
Lepo, da se hotel v katerem najdejo predvsem starejši lepi odih ob morju po dostopnih cenah trudi z novim prijaznim pomlajenim kadrom trudi za se vecjo udobnost svojih gostov. Vsekakor je novost Kneippovega vrta zanimivost za goste in druge, prenovitve hotelske avle in samopostrezne linije v restavraciji pa kaze na to, da se vodstvo trudi za razvoj hotela. Zakaj bi bili negativni vsi imajo korist gosti odih v lepšem ambijentu, Izola več zadovoljnih gostov, ki se vračajo, kraj takse in davke in nenazadnje delavci službe...
izolanka |  23 .03. 2015 ob  20: 52
Vsak, ki prebere članek o hotelu Delfin in njihovem vrtu razbere, da so kolektiv, ki se resnično trudi, da svojim gostom nudi vedno kaj novega. In vsi ti komentarji, ki so napisani nimajo niti ene skupne točke s člankom.
@delfinovec |  23 .03. 2015 ob  10: 52
Sej v tem je problem placuje se sumljivim agencijam minimalna vsota za OGROMNO dela. Res je hudo ko nekdo to javno prizna in se zali vse v prek. Ja zalitve so del nadrejenih v tem hotelu za upokojence,ki ne stekajo nic od nic.
vinko |  22 .03. 2015 ob  23: 27
je slisat pravit da se bo hotel kmalu preimenoval v hotel krka
prica |  22 .03. 2015 ob  23: 09
na kateri veji so te ptice da se jaz cujem
delfinovec |  22 .03. 2015 ob  20: 14
Mi za take kot je neka spodaj prica sploh ne izgubljamo besed,saj ze ptice na veji vedo da v Delfinu cistilke,pomivalci posode nimajo z Delfinom nic ker so iz cistilnega servisa...
delfinovec  |  22 .03. 2015 ob  20: 09
-3
Bla,bla,bla,
Vsi ki mate komplekse z delfinom,lahko greste malo do institucij ki vam lahko pomagajo sicer poznam par dobrih psihologov...

seveda |  22 .03. 2015 ob  18: 30
Hja..ni tesko vzdrzevati,ce poberes dnar enemu studentu pa drugemu,pa delavce placujes minimalno.
@ kjočola |  22 .03. 2015 ob  10: 17
Redno se investira (naš) proračunski denar, zato da komu za kak o parcelo ostane..
kjočola |  21 .03. 2015 ob  22: 27
Sicer ne poznam "ozadja", ampak zdi se mi, da je to edini hotel na obali, katerega se redno kolikor toliko vzdržuje.
Resnica |  21 .03. 2015 ob  14: 55
Od SImonoviča pregledat premoženje in nato izvor zanj. Razlika je iz hotela Delfin d. d., od kor drugje? Ampak on je pravi. Če se take preiskuje, ki so pri koritu, je takoj javno zgražanje. Upam, da zanj in za podobne, kot je Pečanova mafijoza, pride ura resnice.
1