NUJNO POSREDOVANJE NA KRASU: Ob stanovanjski hiši odkrili resno nevarnost

Kronika

V Kostanjevici na Krasu so v nedeljo v bližini stanovanjske hiše našli minometno mino bombardo, težko 78 kilogramov, in topovsko granato iz obdobja prve svetovne vojne. Obe so pirotehniki oz. pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi kasneje odstranili, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti ob tem pozivajo, da se v primeru najdbe neeksplodiranega sredstva tega ne dotikate, ampak takoj pokličete pristojne službe na interventni številki 112 ali 113. Za njih bodo nato poskrbeli strokovnjaki. Dodali so, da se je v preteklosti zaradi neprimernega ravnanja s temi nevarnimi sredstvi zgodilo več nesreč, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami, in tudi s smrtjo.

Opozarjajo še, da je na območju Slovenije še vedno veliko ostankov najrazličnejših neeksplodiranih ubojnih sredstev, kot so ročne bombe, granate, različne vrste streliva za pehotno orožje, vžigalniki, protipehotne in protioklepne mine ter letalske bombe iz prve in druge svetovne vojne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija