NPU: Pri nakupu gradbenih parcel v Kolombanu ni suma kaznivega dejanja

Kronika

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) pri nakupu gradbene parcele na obali, ki jo je nekaj slovenskih fizičnih oseb kupilo od ruskega državljana, ni ugotovil razlogov za sum storitve kaznivega dejanja, poroča Delo. Po neuradnih informacijah časnika gre za parcele v Kolombanu, ki sta jih med drugimi kupila minister Aleš Hojs in žena Borisa Popoviča.

Na policiji so za časnik pojasnili, da NPU v predmetni zadevi ni ugotovil razlogov za sum storitve kaznivega dejanja, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti. O svojih ugotovitvah pa je decembra obvestil specializirano državno tožilstvo.

Kot navaja Delo, gre po njihovih neuradnih, a zanesljivih informacijah za nakup gradbene parcele na Kolombanu, ki jo je ruski državljan razdelil na več manjših delov in te med drugim prodal ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu in ženi tedanjega koprskega župana Borisa Popoviča.

Postopek v zvezi s prodajo omenjene parcele je že pred tem zaključila komisija za preprečevanje korupcije. Pri tem je komisija ugotovila, da v obravnavani zadevi glede na zbrane podatke ni mogoče potrditi obstoja kršitev iz pristojnosti komisije, zato je postopek ustavila.

Kot je septembra poročala Mladina, je koprska občina na javni dražbi leta 2017 prodala večjo gradbeno, a komunalno neopremljeno parcelo v Kolombanu podjetju Rjeckon Rusa Marata Idrisova. Občina pa je takoj za tem začela parcelo komunalno opremljati. Idrisov je nato parcelo razdelil na več manjših in jih prodal štirim kupcem, med drugim Popoviču in Hojsu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  16 .03. 2021 ob  17: 17
Res je ni suma,dejansko je kaznivo dejanje.:-)))