NOVOST NA PARKIRIŠČIH V OBČINI PIRAN: Plačljiva parkirna mesta niso več označena z modro, temveč z belo barvo

Piran

Iz javnega podjetja Okolje Piran so sporočili, da so pričeli z obnovo talnih označb na plačljivih parkirnih mestih, namenjenih kratkotrajnemu parkiranju, ki jih upravlja OKOLJE Piran, d.o.o. na urejenih parkiriščih v Portorožu, Luciji, Strunjanu, Fiesi in Arzah. Kot so sporočili, talne označbe obnavljajo in usklajujejo s Pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah, po katerem so plačljiva parkirna mesta po novem označena z belo barv.

Uporabnike plačljivih parkirnih mest, namenjenih kratkotrajnemu parkiranju, prosijo naj bodo pozorni na spremembo, saj so plačljiva parkirna mesta, ki so bila do sedaj označena z modro barvo na novo označena z belo barvo, skladno s pravilnikom je po novem z modro barvo označeno območje kratkotrajnega parkiranja in vstop na posamezno območje parkiranja.

Spremenila se je le barva, ki označuje plačljivo parkirno mesto namesto modre je parkirno mesto po novem označeno z belo barvo, pravila plačevanja parkiranja pa ostajajo enaka. Na Okolju Piran prosijo občane in obiskovalce, naj ne spregledajo navodil, ki so nameščena na parkomatih ali na informacijskih tablah na parkiriščih, kjer so navedeni čas in cene parkiranja ter možni načini plačila parkirnine.

Na priloženih skicah je prikaz novega načina označevanja plačljivih parkirnih mest, ko je območje parkiranja (kot, na primer, parkirna mesta vzdolž cesta Obala) ali vstop na posamezno parkirišče označeno z modro barvo, parkirna mesta znotraj območja pa z belo barvo. V kolikor bo sprememba barve povzročila dvom glede plačila parkirnine, so za vse dodatne informacije na voljo na telefonski številki 05 617 50 51, so še sporočili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  24 .04. 2019 ob  02: 04
13
S kašno barvo pa so označena parkirna mesta, ki jih ni treba plačat.