NOVOGORIŠKI PRORAČUN POD STREHO: "Z njim bomo naredili boljše življenje za vse skupine in generacije občanov"

Goriška

Novogoriški mestni svetniki so včeraj, na zadnji letošnji seji, potrdili predloga proračunov za leti 2020 in 2021. V prihodnjem letu v novogoriški občini predvidevajo nekaj manj kot 37 milijonov evrov prihodkov in 44,4 milijona evrov odhodkov. Prav zaradi večjih odhodkov se bodo ob uresničitvi vseh velikih projektov morali zadolžiti.

Novogoriški župan Klemen Miklavič

Leta 2021 v novogoriški občini predvidevajo 47,4 milijona evrov prihodkov in 48,7 milijona evrov odhodkov. "Štirje meseci trdega dela občinske uprave in vodstva občine je v tem proračunu, veliko je usklajevanj in pregledovanj. Danes je to delo nagrajeno s sprejetjem razvojnega proračuna, s katerim gremo po nova delovna mesta, gremo po nova stanovanja, s katerim bomo pomlajevali naše kraje in s katerim bomo naredili boljše življenje za vse skupine in generacije občanov," je v izjavi po zaključku seje mestnega sveta Nova Gorica včeraj povedal novogoriški župan Klemen Miklavič.

Največ očitkov predlogu proračuna je bilo zaradi novega zaposlovanja na občini in s tem višanja mase za plače. Iz liste Goriška.si pa so kritikom odgovorili, da je župan vse svoje sodelavce, ki jih je pripeljal ob svojem prihodu na vrh novogoriške občine, vezal na svoj mandat in bodo ob njegovem odhodu tudi odšli.

Sicer pa je nekaj dopolnil pred obravnavo predloga proračuna v drugem branju pripravila Lista Mateja Arčona (LMA), torej svetniška skupina nekdanjega župana. Svetnica Ana Zavrtanik Ugrin je tako predlagala ureditev parka za pse in javnih sanitarij na Bevkovem trgu. Povedala je še, da se bo svetniška skupina kljub vsemu vzdržala, saj se s predlogom proračuna ne strinjajo, nikakor pa ne želijo zavirati nekaterih večjih projektov, ki se jih novogoriška občina loteva v prihodnjem letu.

Vendar so nekatera dopolnila ob koncu le nekako vključili v proračuna za prihodnji dve leti. "Vsi amandmaji Liste Mateja Arčona se skladajo z našimi prioritetami in smo vse tri zadeve tudi že sami predvideli. Zato bi bilo treba samo nekoliko bolje zapisati obrazložitve v proračunu, da bi se to lahko tudi bolje videlo," je še pojasnil Miklavič.

Med večjimi projekti, ki jih je v prihodnjem letu predvidela novogoriška občina in so bili potrjeni s sprejemom občinskega proračuna, so gradnja poslovne cone, skupnostnega centra, bazena. "Obetamo si lahko projektov, ki so usmerjeni v izboljšanje kakovosti življenja, v nova delovna mesta in v pomlajevanje mesta," je zaključil Miklavič.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija