NOVO V ANKARANU: Danes bodo slovesno odprli knjižnico

Ankaran

V Ankaranu bodo popoldne slovesno odprli Knjižnico Ankaran, ki sicer sodi med oddelke Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper. Knjižnica bo odprta šest dni na teden, občani Ankarana pa bodo v njej med drugim imeli na voljo okoli 5000 knjig v stalni zbirki, kotiček za otroke in čitalniški kotiček z računalniki.

Stalna, šest dni na teden odprta knjižnica, pomeni za Ankaran velik preskok v dostopnosti do najosnovnejše kulturne infrastrukture in zveste prijateljice - knjige, je v vabilo na odprtje nove pridobitve občine poudaril ankaranski župan Gregor Strmčnik. Kot je dodal, so z njo hkrati postavili še en mejnik, saj so začeli oblikovati svoje lastno kulturno središče.

Uradno odprtje bodo zaznamovali s pestrim programom, na katerem bodo najprej premierno predstavili zbirko haikujev pisatelja Vanje Pegana, na Večeru v knjižnici za otroke, namenjenemu drugi triadi osnovne šole, pa bodo odkrivali staro rimsko in egipčansko kulturo, razvoj znanosti v starem Rimu ter znamenito aleksandrijsko knjižnico.

Svojim članom bo ankaranska knjižnica poleg naslovov iz stalne zbirke nudila še e-knjige, e-časopise in podatkovne zbirke ter dostop do skupno 350.000 knjig iz celotne zbirke in oddelkov Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper. Prav tako bodo lahko uporabljali brezplačno medknjižnično izposojo gradiva za študijske in znanstveno-raziskovalne namene iz knjižnic v regiji, od Pirana do Postojne, imeli bodo tudi plačljiv dostop do knjig in dokumentov drugih knjižnic v Sloveniji in tujini.

Deli novico:

MINKJA |  24 .04. 2017 ob  14: 19
-5
KIČO JE ŽE PRONTO DA SE NAJE IN DA VAS VPRAŠA ZA SPONZORSTVO DA LAHKO GRE NA SVETOVNO PRVENSTVO V KOŠARKI ZA VETERANE....POMAGAJTE MU...
@na otvoritvi |  24 .04. 2017 ob  11: 14
pa nije ti to kopar...
na otvoritvi |  24 .04. 2017 ob  10: 42
-7
velika fešta za krajane, jedlo in piulo se bo zastonj, zato vsi vabljeni
Jobs |  24 .04. 2017 ob  09: 15
Bomo prihajali. Upam, da se bo na račun te otvoritve tudi zaposlil kak knjižničar ali bibliotekar na novo.
Gvido |  24 .04. 2017 ob  08: 57
18
V Ankaranu vlagajo v svoje občane, v Kopru pa v Grafist :):)
čestitke  |  24 .04. 2017 ob  08: 52
12
Bravo, čestitam! Odlična pridobitev.