NOVO ŠTUDIJSKO LETO JE PRED VRATI: Kako bo potekalo na primorski univerzi?

Koper

Univerza na Primorskem se intenzivno pripravlja na novo študijsko leto, pri čemer spremljajo in sledijo priporočilom NIJZ. "Študij bo organiziran glede na zahteve samega študijskega procesa delno v prostorih posameznih fakultet, delno pa na daljavo. Vsi študenti posameznega študijskega programa bodo študirali pod enakimi pogoji in bodo vsi prisotni v prostorih univerze ali pa bodo vsi spremljali vsebine na daljavo. Istočasno spremljanje vsebin, ki se izvajajo v prostorih univerze, na daljavo, bo mogoče le za študente, ki bodo v karanteni ali jim bo odrejeno, da zaradi lastnih zdravstvenih razmer ne vstopajo v prostore univerze," so sporočili z univerze.

Predavanja v velikih skupinah (večjih od 40 študentov) bodo potekala na daljavo, medtem ko bodo druge oblike študija (npr. laboratorijske vaje, klinične vaje, terenske vaje, seminarske vaje, športne vsebine, idr.) potekale v prostorih univerze z upoštevanjem varnostnih priporočil.

Naslednje fakultete bodo poučevale kombinirano, tako da bo prisotnost študentov v univerzitetnem mestu pričakovana: 

Dve fakulteti bosta urnike prilagodili na način, da bodo študenti v prostorih univerze le en dan na teden

Študijski program Management v angleškem jeziku je edini študijski program, ki se bo povsem odvijal na daljavo in prisotnost študentov v Kopru ni potrebna, pravijo na UP.

Poleg študijskega procesa, se na novo študijsko leto intenzivno pripravljajo tudi v Študentskih domovih Unvierze na Primorskem, glede na specifilke tujcev in zahtev s prehajanjem meja pa tujim študentom univerza pomaga tudi pri izvajanju karantene in pri pridobivanju dovoljenj za prebivanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija