NOVINKA OB POMOLU MEIN SCHIFF 6: V tem tednu bo Koper obiskalo 4.750 novih potnikov (FOTO)

Koper

Preteklo soboto je Koper prvič obiskala ladja Mein Schiff 6, ladjarja TUI Cruises, ki je s seboj pripeljala 2500 potnikov in 1030 članov posadke. Jutri bo Koper obiskala MSC Musica, v sredo Marella Dicovery in v petek Viking Star. 

Z 296 metri v dolžino in 42 metrov v širino je Mein Schiff 6 ena večjih ladij, ki so kadar koli obiskale koprsko pristanišče. Je tudi ena mlajših ladij flote TUI Cruises, splovili so jo v začetku leta 2017, na svojo prvo morsko pot pa je odplula maja istega leta.

Gre za ladjo srednjega cenovnega razreda, ki je dostopna širšemu krogu potnikov, je pa na njenem krovu tudi nekaj suit, opremljenih po okusu petičnih gostov. Ker je bil za ladjo to prvi prihod v pristanišče, so jo ob tej priložnosti obiskali predstavniki Mestne občine Koper, Luke Koper in ladijskega agenta.

V tem tednu bodo obiskale Koper še tri potniške ladje. MSC Musica, že v torek, 21. maja, z njo pa 2000 potnikov in 987 članov posadke. Dan kasneje, v sredo, 22. maja, se bo ob potniški terminal privezala Marella Discovery. Na svojem krovu bo prepeljala 1800 potnikov in 750 članov posadke. Viking Sta prihaja v petek, 24. maja. Gre za ladjo višjega cenovnega razreda, s katero bo priplulo 950 potnikov in 470 članov posadke. Z vsemi tremi ladjami bo v Koper prišlo 4.750 potnikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija