NOVINARJU RTV SLO UKRADEL IDENTITETO IN USTVARIL LAŽNI PROFIL: Nato je žensko oškodoval za 100.000 evrov!

Kronika

Novinar TV Slovenija Boštjan Veselič je postal žrtev kraje identitete na družbenem omrežju Facebook in je celo osumljen kaznivega dejanja goljufije. Neznanec je namreč ukradel fotografije z Veseličevega profila na Facebooku, ustvaril lažni profil in preko tega neko žensko ogoljufal kar za 100.000 evrov, je poročala TV Slovenija.

Boštjanu Veseliču (desno) je neznanec prek Facebooka ukradel identiteto in z lažnega profila oškodoval žensko za 100 tisočakov.

Veselič se je danes udeležil enournega zaslišanja pri kriminalistih. Osumljen je goljufije, saj naj bi neko Slovenko preko Facebooka napeljal k nakazilu 100.000 evrov na transakcijska računa na Slovaškem in Madžarskem. 

Neznanec je ukradel fotografije z Veseličevega profila, ustvaril lažni profil in preko tega vzpostavil stik z oškodovanko. Po daljšem dopisovanju jo je prosil za 100.000 evrov, češ da jih potrebuje za prevzem svojega kovčka z oblačili, in ji obljubil, da ji bo denar vrnil. Oškodovanka mu je verjela in avgusta lani denar tudi nakazala, neznanec pa se ni več oglasil.

"Že ko nekdo ustvari lažen profil v tvojem imenu, je občutek neprijeten. Ko izveš, da je nekdo s tvojo podobo nekoga ogoljufal za 100 tisočakov, je pa občutek grozljiv," je dogodek komentiral novinar. Stroka takšne prevare imenuje socialni inženiring. Kot je povedal Gorazd Božič iz Si-certa, številke kažejo, da je zadnja leta približno 1000 prijav različnih spletnih prevar, njihovo število pa iz leta v leto narašča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  19 .01. 2019 ob  10: 40
moraš bit pa res omejen, da nekomu preko fb nakažeš tak denar, pa sploh nič v zvezi s tabo, ampak za nek kovček, res ni za verjet