"NOVICA JE IZJEMNO TRAGIČNA": V hudi prometni nesreči umrlo najmanj 15 ljudi, več ranjenih (FOTO, VIDEO)

Kronika

V bližini mesta Carberry v kanadski provinci Manitoba sta v četrtek trčila avtobus in tovornjak, pri čemer je umrlo najmanj 15 ljudi, še deset pa je bilo ranjenih, je na Twitterju sporočila kanadska policija. Kanadski premier Justin Trudeau je nesrečo označil za tragedijo in izrekel sožalje vsem, ki so izgubili svoje bližnje.

"Kar lahko zdaj potrdim, je, da je avtobus s približno 25 ljudmi trčil v tovornjak na sečišču avtoceste ena in avtoceste pet," je novinarjem pojasnil predstavnik policije Manitoba Rob Hill in dodal, da je avtobus prevažal starejše državljane. Potrdil je, da je v nesreči umrlo najmanj 15 ljudi, medtem ko so jih deset z različnimi poškodbami že odpeljali v bolnišnico.

"Novica iz Carberryja v Manitobi je izjemno tragična," je na Twitterju zapisal kanadski premier Justin Trudeau in izrekel sožalje vsem, ki so v prometni nesreči izgubili svoje bližnje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sožalje žrtvam in njihovim svojcem je izrekla tudi predsednica vlade v Manitobi Heather Stefanson. Dodala je, da bodo zastave pred parlamentom province Manitoba spuščene na pol droga "iz spoštovanja do tistih, ki smo jih tragično izgubili".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija