Novi vrtec in šola že čakata na otroke

Piran

V Sečovljah so včeraj odprli prenovljeni oddelek osnovne šole z italijanskim programom in prizidek, v katerem bo domoval vrtec La coccinella, prav tako z italijanskim učnim programom.

V občini Piran so tako zaključili investicijo, ki je trajala več mesecev in stala preko 400 tisoč evrov. Denar je v celoti priskrbelo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Sekretar Aljuš Pertinač je ob tem poudaril, da kljub krizi ministrstvo še uspeva zagotavljati določena sredstva. "Hvala vsem, ki so prispevali  k temu, da lahko dan odpremo te nove prostore."

Pomembnost odprtja novih prostorov šole in vrtca v Sečovljah pa je poudaril tudi župan Peter Bossman. Ta je dejal, da gre v tem primeru "tudi in predvsem za skrb za ohranitev italijanščine v tem prostoru. Otroci bodo te prostore prestopili po jesenskih počitnicah. Prav je, da imajo nove prostore, saj sta vrtec in šola ne le vzgojni ustanovi, ampak tako rekoč drugi dom otrokom. Zato se tukaj morajo počutiti karseda prijetno in varno. Zahvaljujem se vsem, ki so kakorkoli pripomogli k prenovi šole in prizidku za vrtec. Poseba zahvala pa gre poslancu Robertu Batelliju, ki je lobiral pri prejšnji vladi, da je postavka za obnovo ostala v proračunu."