NOVI TERMINI MNOŽIČNEGA TESTIRANJA V KOPRU: Ta konec tedna ob atletskem stadionu

Koper

V Kopru bo ponovno potekalo množično testiranje na novi koronavirus. Zaradi postopnega sproščanja vladnih ukrepov in večjega zanimanja za testiranje je Mestna občina Koper (MOK) določila dodatne termine za brezplačen odvzem brisov s hitrimi antigenskimi testi. Testiranje bodo izvajali od petka, 12. februarja, do nedelje, 14. februarja, med 9. in 17. uro, na parkirišču ob atletskem stadionu v Kopru.

V Zdravstvenem domu Koper od letošnjega januarja poleg PCR testov, na katere posameznika napoti osebni zdravnik, izvajajo tudi hitre antigenske teste. Brise vsak delovnik med 13. in 17. uro odvzemajo na vstopni covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki. Na testiranje se je treba predhodno naročiti: ob delavnikih lahko med 8. in 10. uro pokličete na številko 070 468 873, lahko pa tudi izpolnite spletni obrazec na strani https://www.zd-koper.si/.

Zaradi postopnega sproščanja vladnih ukrepov in velikega zanimanja za testiranje pa se je MOK odločila za organizacijo dodatnega množičnega testiranja. Odvzem brisov bo potekal v petek, soboto in nedeljo, od 12. do 14. februarja, med 9. in 17. uro, na delu parkirišča ob atletskem stadionu na Bonifiki. Hitro testiranje bo opravljal zdravstveni zavod Cor Medico, so sporočili s koprske občine.

Zaradi testiranja je del omenjenega parkirišča že zaprt za promet, zapora bo veljala predvidoma do nedelje zvečer.

"Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom ali pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument in upoštevati vse trenutno veljavne ukrepe (nositi obrazno masko in spoštovati varnostno razdaljo). Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje," sporočajo z MOK.

Testiranje s hitrimi testi je prostovoljno in brezplačno. Namenjeno je zdravim posameznikom, za osebe, ki kažejo znake okužbe, pa še vedno velja, da se morajo najprej obrniti na osebnega zdravnika.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija