NOVI RADARJI V IZOLI: Umirjanje prometa v bližini šol

Izola

V Izoli so postavili tri ohišja za merilnike hitrosti v bližini osnovnih šol. Radarska kontrola prometa na Prešernovi cesti proti Belvederju je v preteklosti pokazala pozitiven učinek. S tem želijo v Izoli trajno umiriti promet v neposredni bližini šol in športnih objektov.

Izolska občina je ohišja, merilnik hitrosti in premike merilnika najela za eno leto. Pogodba, ki so jo sklenili z družbo Intermatic je vredna 33.335 evrov.

Ohišja bodo postavljena na Prešernovi cesti ob OŠ Vojke Šmuc, ob stadionu in Južni cesti ob šolskem avtobusnem postajališču OŠ Livade. Merilnik bodo začeli uporabljati z novim šolskim letom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13  |  24 .01. 2017 ob  19: 44
3.411

Pravkar je bilo na Svet24 objavljeno, da so v Izoli od septembra 2016 do novembra 2016, kaznovali kar 3.411 voznikov, ki bi naj prekoračili dovoljeno hitrost 40km/h na tem odseku v Izoli. Po drugi strani se moramo vprašati, koliko je še voznikov, ki so prekoračili hitrost dovoljenih 50km/h na Belvederju. Že v mesecu septembru so nekateri prometni strokovnjaki, med njimi g.Igor Prudič ugotavljali, da postavljeni prometni znaki niso v sozvočju z obstoječimi križišči ter postavljenimi omejitvami. Glede na to, da ima Izola po statističnih podatkih 15.920 prebivalcev, potem je bil kaznovanih kar 21,42% prebivalstva, če bi bili vsi kaznovani iz Izole. Tukaj pa niso vključeni vsi tisti, ki so bili kaznovani pod Belvederjem in vsi ostali kaznovani, zanimivo pa bi bilo izvedeti, koliko je bilo kaznovanih v celotnem letu 2016. Izola je bila po bruto nacionalnem dohodkuozpred 28 let, točneje leta 1989 na visokem10. mestu v Sloveniji, Koper pa na 13. mestu, Piran na 29. mestu, na katerem mestu povsem pri repu pa smo danes? Izgubili smo preveč delovnih mest in tovarn, da bi lahko še naprej ostali povsem ravnodušni, vse to po zaslugi vsakokratne politične vrhuške, ki je mislila zgolj na svoje preživetje, nihče, pa se ni ukvarjal z dejanskimi problemi, ki so nastajali v Izoli. Mehanotehnika, Mala Oprema, Riba, Argo, IMP, Stavbenik, Ladjedelnica, Delameris, so moderni in strahotni davek globalizacije, ki so ga plačali nič hudega sluteči odpuščeni in pristali v stečaju, da o več kot 4000 upokojenci, ki prejemajo manj kot 530 € pokojnine, niti ne govorimo. Danes je Izola lahko samo še bleda senca proizvodnega razcveta iz zaposljivosti, ki se je odvijal od konca vojne 1945 pa vse do konca osemdecetih let, kaj on kako bomo vse to opravičevali pred zanamci, pa je povsem drugo vprašanje, da o odgovornosti za nastalo situacijo niti ne govorimo.

http://www.zurnal24.si/v-izoli-radar-kaznuje-tiste-ki-vozijo-po-pravilih-clanek-280952
http://radarjiizola.blogspot.si/
- |  09 .09. 2016 ob  01: 26
https://www.youtube.com/watch?v=WEalOINwDNo
crniovcar |  08 .09. 2016 ob  13: 58
na treh km 4 radarji
da bi se pa kdo spomnil postavit wc-e na belvederju in na(sredini) poti na belvedersko
plažo to je pa že preveč. ampak to ne nosi denarja.

livadčan |  06 .09. 2016 ob  15: 52
Zanimivo je z balkona gledat, kako mimo radarja vozijo avtomobilisti počasi- v mejah dovoljenega, pa jih prehitevajo petindvajsetke in podobni motorini.... :)
@m |  05 .09. 2016 ob  13: 03
Radar te ne bo slikal pri 60km/h na uro. Vglavnem, da je kriv otrok, kateri tečnari. Ampak vsi izgovori so dobri samo, da so radarji problem to še nisem videl v drugih državah.
ups |  05 .09. 2016 ob  12: 58
radarji so povsod po Sloveniji , še premalo jih je kako ljudje vozijo in To predvsem domačini če je omejitev 50 je 50 in ne 80 km/h. ko se pa zgodi nesreča iščemo v se povsod krivca sebe pa ne vidimo. Tudi fantje iz Maribora so junaki ki so leteli 200 km/h ma kakšni junaki nasrečo , da se niso zaleteli v kakšen drugi avtomobil in ubili nedolžne KAJ TO SO JUNAKI ?
ribar |  04 .09. 2016 ob  11: 44
ko se bomo navdili, ne bo pobral niti centa več....in spet investicija magistra Kolenca za bruhat.....
nx |  04 .09. 2016 ob  08: 27
gremo spet vsi na bičiklete ali pa konje pa bo mr
Erazem33 |  01 .09. 2016 ob  14: 43
Umirjanje prometa?
Najem za eno leto je občino stal 33.000 €. Medtem, ko se počasi zaključuje saga okoli Muzeja Parenzana, kjer je bil problem da se delovanje muzeja sofinancira v višini 400€ (štiristo!!!) je taisti župan brez težav izvlekel iz žepa 33 jurjev. Opss! Da ne bo nesporazumov, ob potrditvi občinskega sveta (beri: partijskih kolegov).
Torej? v kolikor želi župan vsaj letni najem radarja poplačati bo treba "mesečno" zaslužiti ~3 jurje.
Se upam trditi, da so svetlobne table z izpisom hitrosti učinkovitejše ampak so samo "strošek" za občino.
M |  01 .09. 2016 ob  11: 05
Mislim da vsi ki branite te radarje boste vsaj enkrat naleteli nanj vsaj 60na uro,ker vsakemu se zgodi da se spotabi oz da mu otrok v avtu neki tecnari,se pogovarjas itd in hopss....radar je tu za vas! In potem bojo na enkrat krivi vsi ostali ker tisti radar tam stoji. Ni prav da se postavlja radarje in cel kup lezecih policajev ce se zgodi 1 nesreca na 15let a taredi lezecih policajev moremo na dve leti menjavat na avtu zglobe in amortizerje pa se kaj.
Dejmo malo zdrave pameti uporabljat.
Lp
@Livade |  01 .09. 2016 ob  10: 40
a ves zakaj?

ker ce bi radar bil postavljen na poti za solo, tam nebi pobral niti ficka ker bi sluzil umirjanju prometa in povecanju varnosti...

ma to ni ideja teh radarjev... njihova naloga je kot prvo poplacat ceno najema, nato zasluzit za povrnit podkupnine ki so bile potrebe za postavitev... in na koncu se prinest provizijo tako firmi ki jih upravlja kakor obcini pa nabrat za naslednje letno podkupnino...

imajo vsi prav ko bentijo da ..pa kaj radar vozi po predpisih in je.. ma naj hiti prvi kamen tisti ki se ni kdaj zamislil in prisel na tistih prekletih 70 na uro.

popolnoma se strinjam z radarji z velikimi oglasnimi tablami tam kjer so potrebni... si opozorjen radar je...nisi bil dovolj pozoren ali si divjak ..no potem pa placaj!

na zalost so pa vsi radarji postavljeni ne tako da bi zagotavljali ali povecali varnost...(samo poglejte kje stojijo) njihova nalogaje zgolj inkasantstvo. a to da je v blizini- pazi beseda. ''blizina' ce ni radar stratesko postavljen da bi varoval dostope nima smisla to da je nekje v blizini sola pa je odlicen izgovor za talat radarje na vsako ravno cesto ki je v zracnem krogu 2/3 km od kake sole ali sportnega objekta... ker to je zgodba za ovce.

ovce poslusajte tam nekje je sola tu pa ravna cesta eto vam radar...nocemo olupit obcane ampak samo solo varujemo.

kajti tocno to je lupljenje obcanov... turist ne dobi kazni potem teh radarjev..samo slovence lahko kaznujejo...
Livade |  31 .08. 2016 ob  18: 45
Še sedaj ne razumem, zakaj je radar na Južni cesti, malo pred ležečimi policaji, kjer ni veliko otrok, pri šoli pa niti ležečega policaja....NIČ!!!!! Pa da ne omenjam, kako nekateri drvijo mimo šole..... Bomo videli, kako se bodo odgovorni, ki so "postavili" radar izgovarjali, ko se bo (bog ne daj) ob šoli zgodila nesreča!!!!!
Spet ena pametna odgovornih za promet v izolski občini.
1