NOVI NAPADI NA SIRIJO: "Izraelska agresija v bližini prestolnice"

Svet

Izraelska vojska je ponoči napadla več ciljev v bližini sirske prestolnice Damask, pri čemer naj bi bila ubita dva borca, povezana z libanonsko oboroženo skupino Hezbolah, je sporočila nevladna organizacija s sedežem v Angliji, Sirski observatorij za človekove pravice.

Nočne napade pri Damasku je potrdilo sirsko obrambno ministrstvo, tamkajšnja državna televizija pa je poročala o "izraelski agresiji v bližini prestolnice".

Medtem ko sirski uradni kanali niso poročali o smrtnih žrtvah, pa je Sirski observatorij za človekove pravice za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da sta bila v napadih ubita dva borca, povezana z libanonsko šiitsko oboroženo skupino Hezbolah, še sedem pa naj bi jih bilo ranjenih.

Iranska revolucionarna garda je kasneje sporočila, da sta bila v izraelskem napadu ubita dva njena pripadnika, ki da sta bila v Siriji v vlogi svetovalcev. Iz kratke izjave za javnost sicer ni povsem jasno, ali sta bila ubita v omenjenem napadu pri Damasku.

Izrael pogosto obstreljuje sosednjo Sirijo, katere del od leta 1967 tudi okupira. Napadi so usmerjeni predvsem na skupine, ki jih podpira Iran in med katere spada tudi Hezbolah. Od napada pripadnikov palestinskega gibanja Hamas na Izrael 7. oktobra so izraelske sile okrepile tudi svoje napade na Sirijo in Libanon.

Z obmejnega območja Izraela in Libanona tudi danes prihajajo poročila o medsebojnem obstreljevanju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija