NOVI ENOSMERNI ULICI V BERTOKIH IN SEMEDELI: Na pobudo staršev šolarjev (FOTO)

Koper

S pričetkom novega šolskega leta je koprska občina spremenila prometni režim na Veluščkovi ulici v Semedeli, kjer po novem velja enosmerni promet. S tem so želeli zagotoviti več parkirnih mest za prihod in odhod otrok v šolo. Nov režim pa velja tudi na Markovi ulici v Bertokih pri pokopališču, kjer je bilo vključevanje na glavno cesto zaradi slabe preglednosti nevarno.

Odločitev za uvedbo enosmernega prometa na Veluščkovi ulici pod OŠ Dušana Bordona je občina sprejela na pobudo vodstva šole in staršev. V ulico lahko vozila zapeljejo iz smeri križišča z Levstikovo ulico, medtem ko zavijanje iz Ulice II. prekomorske brigade ni več možno. Občina je poleg tega pod šolo zarisala dodatna mesta za kratkotrajno parkiranje, namenjena staršem, ki svoje otroke pripeljejo v šolo.

Enosmerni promet so uvedli tudi v Bertokih, in sicer na Markovi ulici, ki pelje proti vaškemu pokopališču, kjer je bilo vključevanje na glavno državno cesto zaradi slabše preglednosti oteženo in nevarno. Vozniki se lahko na glavno cesto po novem vključijo na bolj preglednem križišču približno 200 metrov višje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jacksson |  05 .09. 2021 ob  13: 53
Naj za trenutek odloži kozarec naš dragi Manofsteel. Dan ali dva brez povprečne doze alkohola, mu bosta prav gotovo spremenila pogleda na logiko sveta. Nam pa prihranilo neuravnotežene pijanske izpade.
ManofSteel |  04 .09. 2021 ob  12: 46
Pravilno in pohvalno! Enako bi morali naredit pobudo v Izoli...vhod v Izolo drevored 1 maja smer Portorož enosmerna. Enako za industrijsko cono bi morala pa bit v kontra smeri enosmerna in problem s prenatrpanimi cestami od kolesarjev, skirojev, mopedistov, tovornjakov, avtobusov in ne nazadnje tudi pešcev, ki skačejo brezglavo na cesto....toliko o logiki in wannabe leve politike...bolano