NOVE PODROBNOSTI ZLOČINA NA REKI: 38-letnik je že leta 2012 umoril svojega takratnega ljubimca

Kronika

Včeraj smo poročali o zločinu, ki se je zgodil na Reki. V zgodnjih jutranjih urah je v večstanovanjski skupnosti prišlo do uboja in samomora. Vpletena sta bila partnerja, 44-letnik in 38-letnik, ki sta zaradi hudih poškodb v bolnišnici podlegla poškodbam. Na dan prihajajo nove podrobnosti.

Po neuradnem poročanju hrvaških medijev sta bila 44-letnik in 38-letnik v registriranem partnerskem odnosu. Zločin se je zgodil v sobi, ki je bila dodeljena 44-letniku kot uporabniku nujnih namestitev občine Reka pred dvema letoma. Gre za nujno namestitev za zadovoljitev minimalnih življenjskih potreb, kot je uporaba enega ali več prostorov in sanitarij, uporaba elektrike in komunalnih uslug. Le nekaj mesecev kasneje se je priselil 38-letnik.

Zločinu je bila priča soseda, ki živi v pritličju stavbe. Ob 6.30 je slišala glasen zvok, kot da je nekaj padlo. Odšla je pogledat, kaj se dogaja in zagledala okrvavljenega 38-letnika, ki je stal na hodniku. Odšla je do vrat njune sobe, v kateri je 44-letnik ležal na postelji. Nemudoma je poklicala soseda, ki je poklical policijo in reševalce nujne medicinske pomoči. Nato je videla 44-letnika, ki se je odvlekel iz sobe in ven iz stavbe.

Po pripovedih sosedov je bil 44-letnik miren, zadržan in nekonflikten človek, kar pa ne morejo reči za 38-letnika. Slednji naj bi bil pogosto verbalno in fizično nasilen do drugih stanovalcev. Kdo je koga včeraj napadel z nožem, ne ve nihče.

Izkazalo se je, da je 38-letnik isti človek, ki je že leta 2012 v Bjelovarju umoril svojega tedanjega ljubimca, poroča portal Index. Ob registraciji partnerske zveze s 44-letnikom z Reke pa je prevzel njegov priimek.

22. aprila 2012 je okoli 15.30 s 25 cm dolgim nožem v zgornji del telesa večkrat zabodel svojega takrat 47-letnega ljubimca. Ta mu je kljub več vbodom poskušal pobegniti, a ga je 20 let mlajši ljubimec dohitel na ulici in še enkrat zabodel v desno stran hrbta, kjer je nož ostal zaboden. 47-letnik je umrl na kraju.

38-letnik, sicer doma z Lošinja, je imel takrat 26 let in s 47-letnikom naj bi bila dlje časa v zvezi. Moška naj bi se pred zločinom večkrat sprla in stepla, tako da je v stanovanju, kjer sta živela, večkrat posredovala policija.

38-letnika so takrat po zločinu odpeljali v bjelovarsko psihiatrično bolnišnico, vendar so ga kmalu premestili v preiskovalni zapor. Za uboj ljubimca mu je sodišče prisodilo sedem let zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija