NOVE MOČI PRI PIRANSKI POLICIJI: Za varnost (bo)sta skrbela tudi lipicanca (FOTO, VIDEO)

Piran

"Pri zagotavljanju varnosti v Portorožu in Piranu sta se policistom pridružila tudi lipicanca s policistoma konjenikoma," so na svojem Facebook profilu sporočili s Policijske uprave Koper.

V nedeljo, 10. marca, in torek, 12. marca, so piranski policisti skupaj z dvema policistoma konjenikoma Postaje konjeniške policije PU Ljubljana izvedli opazovalno službo s poostrenim nadzorom. Policista konjenika sta bila s polbratoma lipicancema kar velika atrakcija na Obali, so zapisali na PU Koper.

Njihova vloga je bila tokrat predvsem preventivna, saj se skupaj z lokalno skupnostjo aktivno trudijo za vzpostavitev čimbolj varnega okolja. Kljub temu pa so policisti v tem času izvedli nekaj postopkov ugotavljanja identitete in opravili razgovore z domačini.

Konjenika sta požela veliko zanimanja, domačini in turisti so ju ustavljali, se z njima pogovarjali in ju fotografirali.

Ob tem niso poskrbeli le za varnost, temveč tudi za zdravo in čisto okolje, zato je bilo za čiščenje konjskih iztrebkov poskrbljeno v dogovoru s komunalnim podjetjem Okolje Piran.

Takšne oblike sodelovanja bodo poskušali izvesti tudi med poletno turistično sezono. Najpomembnejše in najpogostejše naloge policistov konjenikov so povezane z varovanjem vseh vrst javnih zbiranj (prireditve, shodi), kjer je pričakovati množično kršenje javnega reda in miru. Službeni konji so izvrstni pomočniki, ki na preventivnih akcijah policije vedno očarajo obiskovalce, še posebej otroke, hkrati pa lahko te živali na ukaz postanejo izredno učinkovito prisilno sredstvo. Tako domačini kot tudi turisti jih praviloma dobro sprejmejo, največkrat z nasmeškom na ustih, še dodajajo koprski policisti.

Pri zagotavljanju varnosti v Portorožu in Piranu sta se policistom????‍✈️????‍✈️???? pridružila tudi lipicanca ???? s policistoma konjenikoma. ????????????❤ Konja sta seveda pritegnila pozornost domačinov, predvsem pa turistov, ki so se z njima z veseljem fotografirali ???????? . Ste jih fotografirali ???? tudi vi? Letos jih boste v Piranu večkrat videli :) ⛵???????? #varnopoletje #slovenskapolicija #pukoper

Posted by Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper on Tuesday, March 12, 2019

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
porkamalora |  14 .03. 2019 ob  07: 35
Kavboji so prav tako uporabljali konje za lov na Indijance, za razliko, da so bili pri njih Indijanci avtohtoni.
ZigaZois |  13 .03. 2019 ob  14: 08
Konjenike je bilo res lepo videt. A bi vseeno lahko poskrbeli za konjske fige, kot kočijaši na Bledu.
V Portorožu je bil kar zajeten kupček pri vrath pakiranega avta, da sem moral stopiti noter, da sem se lahko usedel v avto.
Svetujem, da imate lopatko v avtu za morebitno kidanje nesnage.